شیوع صدمات ناشی از پسماند های تیز و برنده و علل آن در پرستاران شاغل در بخش های اوژانس و مراقبت ویژه یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HRJB-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوروز محمودی

Environmental Health Engineering Department, Health School Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مجتبی سپندی

Department of Epidemiology and Biostatistics, Health School, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

حسین معصوم بیگی

Environmental Health Engineering Department, Health School Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: مواجهه با پسماند های تیز و برنده و آلوده از خطرهای بالقوه برای پرستاران شاغل در بیمارستان ها می باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع و علل صدمات ناشی از پسماند های تیز و برنده در پرستاران شاغل در بخش های اوژانس و مراقبت ویژه یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران است.  مواد و روشها: این مطالعه به روش مقطعی و در شش ماهه اول سال ۱۳۹۳ انجام گرفت. ۶۸ نفر از کارکنان پرستاری شاغل در بخش های اورژانس و مراقبت ویژه بیمارستان به صورت تصادفی ساده انتخاب گردیدند.  برای انجام این پژوهش از چک لیست محقق ساخته  که با بهره گیری از منابع مرتبط و روزآمد و نیز مستندات موجود در رابطه با مدیریت پسماندهای تیز و برنده تهیه گردید، استفاده شد. نتایج: شیوع مواجهه شغلی ۵۰%  بود  که این میزان به ترتیب در پرستاران اورژانس و مراقبت های ویژه ۹/۶۷% و ۵/۳۷% بود. اختلاف دو گروه از نظر سابقه کاری، سن و تحصیلات معنادار بود(۰.۰۵> P).  ۳۸.۲ % از پرستاران مواجهه یافته سابقه یکبار ، ۴۱.۲ % سابقه دو بار و مابقی سابقه سه بار و یا بیشتر مواجهه شغلی را گزارش نمودند. بیشترین گزارش موارد آسیب به ترتیب مربوط به شیفت صبح و شیفت های پشت سرهم بود (۳۲.۴ % و ۲۹.۴ %). بین سابقه کاری با مواجهه با اشیاء نوک تیز و برنده ارتباط معناداری یافت شد (۰.۰۴P=). نتیجه گیری: توصیه می شود برنامه های آموزش مداوم با تاکید بر موضوعات پیشگیری از مواجهه های شغلی برای پرستاران جدیدالورود به اجرا گذاشته شود.

کلیدواژه ها

Prevalence, Waste, Hospital, Nurses., شیوع, پسماند های تیز و برنده, بیمارستان, پرستاران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.