مقایسه ی ویژگی های شخصیتی بین افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی با افراد سالم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HRJB-4-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه منتشلو

Department of Psychology, Shahed University, Tehran, Iran

محمدرضا شعیری

Department of Psychology, Shahed University, Tehran, Iran

لیلا حیدری نسب

Department of Psychology, Shahed University, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: با توجه به تاثیرات فراگیر اختلال ملال جنسیتی بر عملکرد اجتماعی و روانی مبتلایان و همچنین آگاهی کمی که در کشور ما نسبت به این اختلال وجود دارد، بعضا منجر به برخوردهای نامناسب و غیرمنطقی منجر می شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، تعیین تفاوت ویژگی های شخصیتی افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و افراد غیرمبتلا با استفاده از آزمون رورشاخ است. مواد و روش ها: ۲۸ بیمار مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و ۲۸ آزمودنی غیرمبتلا ارزیابی شدند. روش نمونه ­گیری به صورت در دسترس و با توجه به همتاسازی ویژگی ­های جمعیت شناختی بود. آزمودنی­ ها پس از گزینش با استفاده از آزمون رورشاخ، منطبق با نظام جامع اکسنر، به شکل انفرادی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. سرانجام داده های حاصل با استفاده از spss۲۱ و روش آماری t-test تجزیه و تحلیل شدند. یافته ­ها: نتایج نشان داد که افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و  افراد غیرمبتلا در متغیرهای اختصاصی مربوطه (YF,FT, F, FQo, FQu) تفاوت معنادار داشتند، به این صورت که در برخی متغیرها (M, YF,FT) افراد مبتلا نمره بالاتر گرفته و در برخی دیگر از متغیرها ( F, FQo, FQu) افراد غیرمبتلا نمره ­ی بالاتری داشتند. نتیجه ­گیری: در افراد مبتلا به اختلال ملال جنسیتی بروز دردهای روانی، احساس درماندگی، کناره ­گیری از رویدادهای زندگی و کوشش برای ایجاد فاصله بین خود و محیط و بیان نامناسب و سرکوب شده­ی هیجان­ ها، بیشتر دیده می­ شود که این موارد همگی ارتباط مستقیمی با تجربه­ ی افسردگی و بروز اضطراب دارند.

کلیدواژه ها

Gender Dysphoria Disorder, Rorschach, Axner's Comprehensive System., اختلال ملال جنسیتی, رورشاخ, نظام جامع اکسنر.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.