بررسی اثرات شش هفته تمرینات ورزشی TRX و مصرف کورکومین بر برخی شاخص های آسیب عضلانی در زنان ورزشکار
محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 6، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 215
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-6-3_008
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین TRX و مصرف کورکومین بر شاخص های آسیب عضلانی در زنان ورزشکار بود.
مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی بر روی ۳۶ زن سالم ورزشکار با دامنه سنی ۲۵ – ۱۸ سال و توده بدنی ۲۵ – ۵/۱۸ کیلوگرم بر مترمربع انجام شد. افراد به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه ۱۲ نفره شامل تمرین+ دارونما، تمرین+کورکومین و کورکومین تقسیم شدند. پروتکل تمرین شامل شش هفته تمرین TRX (سه جلسه در هفته؛ هر جلسه هشت حرکت) بود. همچنین مکمل کورکومین به شکل کپسول۵۰۰ میلی گرمی روزانه بعد از ناهار تجویز می شد. داده ها با آزمون های تی همبسته و آنوا یک طرفه در سطح معنی داری ۰۵/۰ با نرم افزار Spss-۲۲ تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: مقادیر پس آزمون مربوط به شاخص کراتین کیناز در گروه های تمرین+دارونما (۰۲/۰=P) و گروه تمرین+کورکومین (۰۳/۰=P) کاهش معنی داری داشت. همچنین این کاهش در شاخص لاکتات دهیدروژناز در گروه های مذکور مشاهده شد (به ترتیب ۰۴/۰=P و۰۴/۰=P). بین گروه تمرین+دارونما با گروه کورکومین در شاخص های کراتین کیناز (۰۰/۰=P)، لاکتات دهیدروژناز (۰۲/۰=P)، تفاوت معنی داری وجود داشت. همچنین بین گروه تمرین+ کورکومین با گروه کورکومین در شاخص های کراتین کیناز (۰۰/۰=P)، لاکتات دهیدروژناز (۰۵/۰=P) تفاوت معنی داری مشاهده گردید.
نتیجه گیری: جهت کاهش آسیب های عضلانی می توان از تمرین TRX به عنوان روش موثر در کاهش درد و کوفتگی بعد از ورزش استفاده کرد. علاوه بر این روش تمرینی، مصرف مکمل گیاهی کورکومین در بهبود سریعتر درد و کوفتگی بعد از ورزش موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محبوبه معصوم پور
Department of Sport Sciences, Faculty of Education and Psychology, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran.
مجید وحیدیان رضازاده
Department of Sport Sciences, Faculty of Education and Psychology, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran.
امید محمددوست
Department of Sport Sciences, Faculty of Education and Psychology, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :