بررسی علل و میزان مرگ و میر نوزادان در یک مرکز درمانی در سال های ۹۴-۹۸، یک مطالعه اپیدمیولوژیک مقطعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HRJB-7-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ترکمن

Baqiyatallah University of Medical Sciences

عصمت داودی منفرد

Health Management Research Center & Department of Community Medicine, Faculty of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

امیرحسین رضوانی

Baqiyatallah University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: این پژوهش با هدف بررسی علل و میزان مرگ و میر در نوزادان بستری شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان بقیه الله (عج) از سال ۱۳۹۴ تا پایان سال ۱۳۹۸ انجام گردید. مواد و روش­ ها: این پژوهش یک مطالعه ی طولی گذشته نگر بود. جامعه ی آماری این پژوهش تمامی نوزادان بستری شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان بقیه الله (عج) در سالهای ۹۴-۹۸ بودند. جمع آوری داده ها از طریق بررسی سوابق و پرونده های نوزادان و با استفاده از چک لیست محقق ساخته انجام شد که شامل اطلاعات دموگرافیک، مدت بستری، علت مرگ (آسفیکسی، سپسیس، ناهنجاری مادرزادی و غیره) بود. جهت تحلیل نتایج از نرم افزار SPSS ورژن ۲۵ استفاده گردید. نتایج: نتایج نشان داد که میزان مرگ ومیر کل نوزادان (NMR) برابر با ۴.۴ نفر به ازای هر ۱۰۰۰ تولد زنده بود (کل موارد بستری درNICU ۲۶۸۹ نفر) و بیشترین NMR مربوط به سال ۱۳۹۵ (۹/۶ به ازای ۱۰۰۰ تولد زنده) بود. ۵/۵۸ % نوزادان فوتی دختر بودند. شایع ترین علت مرگ و میر نوزدان سندرم دیسترس تنفسی با ۵/۴۱ %، پنموتوراکس با ۳.۱۲ %، سپسیس با ۶.۴ % و آسفیکسی با ۶.۴ % بودند. شایع ترین تشخیص های نوزدان هنگام بستری پره مچوریتی با ۵.۵۸ %، سندرم دیسترس تنفسی  با ۸.۱۳ %، محدودیت رشد داخل رحمی  با ۲.۹ % بودند. شایع ترین عوامل خطر مادری شامل چند قلویی با ۵.۱۸ % و پارگی زودرس کیسه ی آب با ۸.۱۰ % بودند. نتیجه­ گیری: میزان مرگ و میر نوزادی در این بیمارستان  نسبت به میانگین کشوری، منطقه ای و جهانی در حد مطلوبی قرار دارد. شایع ترین علل مرگ و میر نوزدان در این بیمارستان به ترتیب سندرم دیسترس تنفسی ، پنموتوراکس، سپسیس و آسفیکسی و مشابه با سایرین است.  

کلیدواژه ها

Intensive Care Unit, Mortality, Neonates., بخش مراقبت های ویژه, مرگ و میر, نوزادان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.