بهینه سازی عملیات های حفاری از طریق مدیریت ریسک حفاری و طراحی مسیر چاه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه علمی ژئومکانیک نفت، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRPGA-1-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی طهماسبی

Sharif Upstream Petroleum Research Institute

سید شهاب الدین آیت الهی

Sharif University of Technology

نادر دشتی

Petroleum University of Technology

ریاض خراط

Petroleum University of Technology

چکیده

تلاش در جهت مدیریت ریسک­های حفاری می­تواند دستاوردهای قابل توجهی در جهت به حداقل رساندن هزینه­­ها و بهبود سرعت حفاری داشته باشد. هدف این مقاله بیان نحوه صحیح اجرای مراحل مدیریت ریسک حفاری در جهت بهینه­سازی عملیات است. شناسایی، ارزیابی و اولویت­­بندی مراحلی هستند که منجر به تشکیل ریسک فرم جامع حفاری می­شوند. در ریسک فرم جامع حفاری تمام ریسک­ها در کنار سازند محل وقوع، احتمال وقوع و شدت تاثیر آن­ها به ترتیب ضریب چالش مرتب شده­اند. در مرحله­ی برنامه­ریزی، تمرکز این مطالعه بر روی جلوگیری از وقوع ریسک­ها در حفاری­های آینده است. به عنوان یک روش جدید در جهت دور ماندن از وقوع ریسک، با کمک گرفتن از روش زمین آماری کریجینگ، یک نقشه سه بعدی از سرعت حفاری در تمام میدان تشکیل شد که در آن میزان سرعت حفاری در نقاط مختلف میدان و در عمق­های مختلف زمین نشان داده می­شود. این نقشه با نشان دادن تفاوت سرعت در نقاط مختلف، در حالی که به صورت ضمنی نقاط پر ریسک و کم ریسک را نشان می­دهد، می­تواند برای تعیین مسیر بهینه چاه در حفاری­های آینده مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Drilling management, NPT, ROP, Risk Management, well path

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.