نحوه ارزشیابی دانشجویان توسط اعضاء هیات علمی و کادر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال۸۷-۸۶

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMED-2-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه دل آرام

shahr-e-kord University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه : ارزشیابی دانشجو یکی از مهمترین ارکان برنامه ریزی آموزشی قلمداد می گردد .یک ارزشیابی موثر نه تنها در تمایز دانشجویان نقش بسزایی دارد ، بلکه به مدرس نیز در ارزیابی فعالیتهای خود کمک می کند و بر اساس آن می توان راهکار مناسبی را در جهت حل مشکلات برنامه آموزشی ارائه نمود.به همین منظور نحوه ارزشیابی دانشجویان توسط اعضای هیات علمی و کادر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد در سال تحصیلی ۸۷-۸۶ مورد مطالعه قرار گرفت . روش بررسی :این بررسی یک پژوهش توصیفی است و جامعه مورد مطالعه آن را کلیه اعضای هیئت علمی و کادر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد در سال تحصیلی ۸۷-۸۶ تشکیل داده اند که بصورت سر شماری وارد مطالعه شده و در نهایت ۱۲۲ نفر مورد بررسی قرار گرفته اند .ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه خود ساخته ای بود که جهت تعیین روائی آن از نظرات کارشناسان استفاده شد و و پایائی آن نیز با استفاده از آزمون مجدد (۷۹/۰ r= ) مورد تائید قرار گرفت .تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss و آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آماراستنباطی(ضریب همبستگی پیرسون) انجام شده و میزان ۰۵/۰ > P از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد . نتایج : ۴/۶۹ درصد از واحد های مورد پژوهش ازارزشیابی تکوینی و پایانی ،۲/۱۶ درصد فقط ازارزشیابی پایانی و ۴/۱۴ درصداز ارزشیابی آغازین ، تشخیصی ، تکوینی و پایانی جهت ارزشیابی دانشجویان استفاده می کردند . بیشترین آزمونهای مورد استفاده آزمون تشریحی و چند گزینه ای بود. ۳/۸۸ درصد واحد های مورد پژوهش، مهمترین ملاک ارزشیابی خود را آزمون پایان ترم می دانستند . تنها۲/۴۴ درصد در ارائه دروس خود همیشه از طرح درس استفاده می کردند و۲/۳۸ درصد آزمون میان نرم برگزار می کردند .بین میانگین واحد های تدریس شده و برگزاری امتحان میان ترم ، رابطه معنی داری وجود داشت و افرادی که واحد بیشتری تدریس کرده بودند ، بیشتر هم آزمون میان ترم برگزار کرده بودند (۰۵/۰> P ) . نتیجه گیری : بیشترین روش تدریس مورد استفاده توسط اعضای هیئت علمی و کادر آموزشی دانشگاه ، روش سخنرانی به همراه پرسش و پاسخ بود . کمتر از ۵۰ درصد از طرح درس و آزمون میان ترم استفاده می کردند و مهمترین ملاکهای ارزشیابی به ترتیب آزمون پایان ترم ، حضور فعال و مشارکت دانشجو در کلاس درس و حضور و غیاب بود . ارزشیابی تکوینی و پایانی بیشترین روش ارزیابی مورد استفاده اساتید بود .طراحی سئوالات امتحانی بصورت چهار گزینه ای و معمولا قبل از امتحان صورت می گرفته است . استفاده از طرح درس ، برگزاری آزمون میان ترم و انتخاب سئوالات امتحانی در زمان تدوین طرح درس ، پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

Evaluation Method, University Student, Faculty Member, University of Medical Sciences., نحوه ارزشیابی ، دانشجو ،اعضاءهیئت علمی ، دانشگاه علوم پزشکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.