بررسی تعیین کننده های اجتماعی موثر بر رفتار اجتماعی مطلوب دانش آموزان پسرمقطع متوسطه دوم تهران در سال ۱۳۹۷
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE13_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 401
نویسندگان
گروه مددکاری دانشگاه علوم بهزیستی تهران/کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و اتوانبخشی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران
دانشجوی دکترای مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیتی و توانبخشی تهران
چکیده
هدف این پژوهش بررسی تاثیر عوامل اجتماعی بر رفتاراجتماعی مطلوب دانش آموزان شهر تهران می باشد. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم ساکن شهر تهران که در دامنه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال در دبیرستان های دولتی شهر تهران اشتغال به تحصیل داشتند. روش نمونه گیری برحسب تصادفی خوشه ای چندمرحله ای می باشد. نمونه ها به صورت تصادفی طبق فرمول کوکران ۲۶۵ نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد. برای تحلیل یافته ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن، تحلیل چند متغیره (تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر)، استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از رابطه مثبت معنادار بین وضعیت اقتصادی اجتماعی ( ۰۰۲ / p=۰ )، ارتباط با دوستان ( ۰۰۱ / ۰ =p)، بهزیستی اجتماعی ( ۰۰۴ / ۰ =p ) با رفتاراجتماعی مطلوب در دانش آموزان بود. اما رابطه معناداری بین مصرف رسانه ای ( ۰۳۰ / ۰=p ) و رفتاراجتماعی مطلوب مشاهده نگردید. همچنین نتایج تحلیلی رگرسیونی نیز نشان دادند متغیر بهزیستی اجتماعی با ضریب تاثیر ( ۳۳ / ۰)، متغیر ارتباط با دوستان با ضریب تاثیر ( ۲۰ / ۰ ) و متغیر پایگاه اجتماعی- اقتصادی با ضریب تاثیر ( ۱۸ / ۰ ) تاثیرات معناداری بر روی گرایش به رفتاراجتماعی مطلوب پاسخگویان داشته اند. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نظارت مستقیم و غیرمستقیم خانواده ها بر دوستان فرزندانشان و لزوم تقویت متغیرهای اجتماعی توسط متخصصان اجتماعی و مددکاران اجتماعی را آشکار می سازد که می توانند با آگاه سازی و طراحی مداخلاتی، در گنجاندن مطالب حاوی نوع دوستی و رفتارهای اجتماعی مطلوب در سیاستگذاری نظام آموزشی و کتاب های آموزشی نقش موثری را در تقویت رفتارهای اجتماعی مطلوب در سطح جامعه ایفا کنند.کلیدواژه ها
رفتار اجتماعی مطلوب، رسانه های جمعی، بهزیستی اجتماعی، دوستان، مددکاری اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.