بررسی رابطه بین اضطراب بیماری کرونا با کیفیت خواب و سلامت روان در کادر درمانی بیمارستان های شهرستان ارومیه
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE13_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 366
نویسندگان
دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
چکیده
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه بین اضطراب بیماری کرونا با کیفیت خواب و سلامت روان در کادر درمانی بیمارستان های شهرستان ارومیه بود. بدین منظور در این پژوهش از بین کلیه کادردرمانی بیمارستان های آذربایجان، امام رضا (ع)، صولتی، امید و رازی شهرستان ارومیه تعداد ۱۰۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، سپس پرسشنامه های پژوهش که شامل پرسشنامه ی اضطراب بیماری کرونا، پرسشنامه ی کیفیت خواب پترزبورگ و پرسشنامه ی سلامت روان گلد برگ فرم ۲۸ سوالی بودند که بین آن ها توزیع شد. سپس رابطه ی متغیر اصلی (اضطراب بیماری کرونا) با دو متغیر وابسته دیگر تعیین گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی و ۲۴SPSS استفاده شده و تحلیل های مورد نیاز انجام گرفت. یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که اضطراب بیماری کرونا با کیفیت خواب با sig=۰.۰۰۱ و سلامت روان با sig=۰.۰۳۴ همبستگی معکوس و منفی در بین کادر درمانی بیمارستان های شهرستان ارومیه دارد. در این فرضیه توزیع ها نرمال به دست آمد و چون sig های آن ها کمتر از ۰.۰۵ بود ، پس با هم همبستگی داشته و بین آنها رابطه ی معناداری وجود دارد. نتیجه گیری حاصل از این پژوهش که در آن اضطراب بیماری کرونا به عنوان متغیر اصلی در نظر گرفته شده بود بیان میکند که، در صورت بالا یا پایین بودن آن وتاثیر مستقیمش برزندگی کاری، فردی و شخصی افراد، سطح کیفیت خواب وسلامت روان آنها نیز پایین یا بالا میرود.کلیدواژه ها
اضطراب کرونا، کیفیت خواب، سلامت روان، کادر درمانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.