تاثیر روش های نوین و خلاقانه در تدریس بر میزان خلاقیت دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی شهرستان جهرم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE13_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا
چکیده
زمینه: یکی از اهداف مشترک نظام های آموزشی در سراسر دنیا به رشد شخصیت خلاق مربوط میشود، شخصیتی که بتواند به آسانی خود را با جامعه امروزی که دستخوش تغییرات سریعی است، وفق دهد . هدف: پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر به کارگیری روشهای تدریس خلاق بر خلاقیت دانش آموزان اجراگردید . روش: شبه تجربی و در قالب طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. نمونه پژوهش شامل ۲۴۰ نفر دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی بود که به طور مساوی به گروه آزمایش یعنی دانش آموزان مدارس سما ( ۱۲۰ نفر) که معلمانشان برای به کارگیری روش های تدریس خلاق دوره آموزشی دیدند و گروه گواه ( ۱۲۰ نفر) تقسیم شد. جهت گردآوری اطلاعات و اندازه گیری سطح خلاقیت دانش آموزان، در مرحله پیش آزمون، از فرم الف خلاقیت تصویری تورنس و در مرحله پس آزمون ، از فرم ب خلاقیت تصویری تورنس برای هر دو گروه استفاده شد. داده های پژوهش با بهره گیری از روش t دو گروهی مستقل مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت . یافته ها: نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین گروه آزمایش و گواه در چهار مولفه خلاقیت (سیالی، انعطاف پذیری، اصالتو بسط) وجود دارد. با اطمینان ۹۹ درصد می توان گفت میزان رشد خلاقیت دانش آموزان گروه آزمایش نسبت به گروه گواه بیشتراست نتیجه گیری :کاربرد روشهای تدریس خلاق ، خلاقیت دانش آموزان را رشد می دهد.کلیدواژه ها
روشهای تدریس خلاق، خلاقیت، دانش آموزان پایه چهارم ابتداییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.