مروری بر سواد سلامت و عوامل موثر بر آن
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF10_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 200
نویسندگان
کارشناس ارشد مامایی- دانشکده علوم پزشکی البرز
چکیده
مقدمه: اولین الویت در ارتقای کیفیت خدمات مربوط به سلامت، سواد سلامت است. سواد سلامت در واقع به ظرفیت افراد در مهارت، دانش، استفاده از اطلاعات و خدمات بهداشتی اطلاق می شود.روش بررسی: این مطالعه با بررسی ۳۸ مقاله داخلی و خارجی با جستجو در پایگاه SID.Pubmed.Irandac.Magiran با کلیدواژه های سواد سلامت، ارتقای سلامت، ارتقای سواد سلامت بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ انجام شد.یافته ها: در بررسی انجام شده سواد سلامت به سه بخش تقسیم گردید: -۱ دانش و مراقبت بهداشتی -۲ استفاده از اطلاعات بهداشتی -۳ توانایی حفظ سلامت از طریق خودمراقبتیسبک زندگی، رژیم غذایی، مصرف دخانیات، فعالیت های فیزیکی، افزایش خطر مرگ و میر و مرگ زودرس تحت تاثیر سواد سلامت می باشد. افراد با سواد سلامت بالاتر با بکارگیری اطلاعات بهداشتی از طریق خود مراقبتی می توانند زندگی سالم تری داشته باشند. در ضمن هزینه های حوزه ی بهداشتی با ارتقای سطح سواد سلامت افراد کاهش خواهد یافت. نتیجه این رفتارهای پیشگیرانه، افزایش امید به زندگی و طول عمر با کیفیت خواهد بود. برسی ها نشان داد تاثیرگذارین عوامل بر سواد سلامت، جنسیت، تحصیلات، وضعیت اقتصادی و خودکارآمدی می باشد.نتیجه گیری: مدیران حوزه بهداشتی با تدوین برنامه های موثر بر افزایش سطح سواد سلامت، خصوصا در افراد با سطح تحصیلات پایین و کم درآمد می توانند گام بزرگی در زمینه ارتقای بهداشتی جامعه برداشته و هزینه های بخش سلامت را کاهش دهند.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.