شیوع هم ابتلایی بیماری های مزمن در سالمندان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF10_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 409
نویسندگان
کارشناس ارشد اکولوژی، مرکز بهداشت شماره ۳، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
کارشناس بهداشت عمومی، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
کاردان بهداشت عمومی، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
کارشناس مامایی ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران
کارشناس مامایی ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران
چکیده
امروزه جمعیت سالمندان در کشورهای مختلف رو به افزایش بوده و بخش عمده ای از آن ها از بیماری های مزمن رنج می برند. بسیاری از سالمندان به بیماری های مزمن متعدد همزمان مبتلا هستند که نیازمند توجه ویژه می باشد. این مطالعه با هدف شیوع هم ابتلایی بیماری های مزمن در سالمندان انجام پذیرفت. در بررسی توصیفی- تحلیلی، ۸۰۲۴ نفر سالمند در سالهای ۱۳۹۹ لغایت ۱۴۰۰ به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. جمع آوری اطلاعات از طریق فرم مراقبت ادغام یافته سلامت سالمندان صورت پذیرفت. اطلاعات با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی شامل آزمون کای اسکویر و نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین سنی سالمندان ۷۱/۸۷ ۶/۳۴ سال بود. % ۴۹ ساکن در روستا، %۵۴/۱۶ زن % ۷۴/۹۲ متاهل، % ۴۷/۵ بیسواد ، % ۴۳/۲۴ شاغل و % ۱۳/۱۵ تحت پوشش سازمانهای حمایتی بودند. ۲۷۱۴ نفر (% ۳۳/۸۲) فاقد بیماری مزمن، ۲۹۰۷ نفر (% ۳۶/۲۲) از سالمندان تنها یک بیماری مزمن و ۲۴۰۳ نفر (% ۲۹/۹۶) به دو بیماری مزمن و بیشتر مبتلا بودند. فراوان ترین بیماری مزمن در بین افراد مورد بررسی به ترتیب فشارخون (%۶۰/۸)، دیابت (%۲۱/۲)، چربی خون ۲۴/۶) %)، قلبی عروقی (%۱۱/۴۷) و افسردگی (% ۹/۴) بود. بیشترین فراوانی دو بیماری مزمن به صورت همزمان مربوط به فشارخون و چربی خون (% ۲۰/۴) و بعد فشارخون و دیابت ( (% ۱۷/۸ بود. بیشترین فراوانی همراهی سه بیماری مزمن مربوط به فشارخون، دیابت و چربی خون (۱۰ %/۱) و بعد فشارخون، چربی خون و قلبی عروقی ( (% ۴/۵۶ بود. نتایج آزمون X۲ نشان داد بین هم ابتلایی به بیماری های مزمن و محل سکونت و جنسیت ارتباط معناداری وجود داشت (P< ۰/۰۵) باتوجه به افزایش شیوع حالت های ترکیبی دو یا چند بیماری مزمن، همزمان با سالمند شدن جوامع، توجه ویژه به شناسایی ، درمان و کنترل این بیماری ها از اهمیت فراوانی برخوردار است.کلیدواژه ها
بیماری مزمن، سالمندان ، هم ابتلاییمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.