بررسی وضعیت سلامت روان زنان میانسال
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF10_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 339
نویسندگان
کارشناس ارشد جامعه شناسی، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
دانشجوی دکتری آمار زیستی ، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران
کارشناس پرستاری، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
کارشناس مامایی، مرکز بهداشت فریمان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
کارشناس بهداشت عمومی، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
کارشناس مامایی ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران
چکیده
افسردگی در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد و زنان میانسال در بین تمامی گروه های سنی، بیش از سایر افراد به افسردگی مبتلا میشوند. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت سلامت روان زنان میانسال در فریمان صورت پذیرفت. در این بررسی توصیفی - مقطعی ۲۸۴۵ زن میانسال شهرستان فریمان در سال ۱۴۰۰ به روش نمونه گیری آسان انتخاب و جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه پریشانی روانشناختی کسلر((K۶ صورت پذیرفت. اطلاعات با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی شامل آزمونهای ضریب همبستگی Pearson و آزمون کای اسکویر در نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این تحقیق ، % ۵۸/۳ افراد در مناطق شهری ، بیش از ۸۶%/۲ متاهل ، % ۸۹/۸ خانه دار، %۴۷/۳ تحصیلات ابتدایی و بیشترین فراوانی در گروه سنی ۳۰-۳۴ سال (% ۲۹) و تنها %۱۸/۶ الگوی تغذیه مطلوب داشتند. از نظر نمایه توده بدنی % ۱/۳ لاغر، % ۳۶/۲ طبیعی، % ۳۹/۳ اضافه وزن و % ۲۳/۲ چاق بودند. نتایج K۶ نیز نشان داد که حدود %۹/۴۵ افراد جنبههایی از افسردگی داشتند. نتایج آزمون ۲ ارتباط معناداری بین دیسترس روانشناختی با محل سکونت (p=۰.۰۳) ، وضعیت تاهل (p=۰.۰۰۱) ، سن (p=۰.۰۴) نمایه توده بدنی (p< ۰.۰۴۶) ، الگوی تغذیه (p=۰.۰۰۳) و شغل (p=۰.۰۰۴) را نشان داد. این بررسی نشان داد که زنان شهری، جوان، متاهل و چاق نسبت به سایر زنان میانسال دیسترس روانشناختی بالاتری دارند و از آنجا که این بیماری مرتبط با ذهن است نه تنها سبب از بین رفتن خلق و خوی خوشایند در فرد میشود، بلکه میتواند در درک، تصمیم گیری و حتی سلامت جسمانی فرد اختلال ایجاد کند، لذا لزوم مداخلات آموزشی و مشاوره ای ضروری می باشد.کلیدواژه ها
سلامت روانی ، نمایه توده بدنی، زنان ، میانسالمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.