منبع سلول بنیادین القایی (iPS) مشتق شده از سلول مزانشیمی و پتانسیل آن برای درمان پارکینسون
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: MVTCONF01_187
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 194
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، مازندران، ایران
دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، مازندران، ایران
چکیده
سلول های بنیادی مزانشیمی سلول های چند توانی که یک جمعیت سلول ناهمگن هستند. به دلیل ظرفیت تکثیری بالا و تواناییخودنوزایی که این سلولها دارند، منبع قدرتمند و امیدوارکنندهای را جهت استفاده در زمینه طب ترمیمی ایجاد نموده اند . همچنین، سلولهای بنیادی مزانشیمی میتوانند به چندین رده سلولی مانند استئوبلاستها (سلول های استخوانی)، کندروسیتها (سلول های غضروفی)،آدیپوسیتها (سلول های چربی) و میوسیتها (سلول های عضلانی) و سایر سلول ها تمایز یابند. از آنجایی که سلول های بنیادی مزانشیمی بهعنوان یک منبع مناسب جهت پیوند اتولوگ در زمینه طب ترمیمی محسوب می گردند، بررسی چرخه های سیگنال دهنده سلولی-مولکولی که در تمایز این سلولها موثر بوده و همچنین تغییرات مولکولی ایجاد شده حین تمایز آنها و در نتیجه درک نقش سایتوکین،کموکین و فاکتورهای نسخه برداری بر روی تمایز این سلولها پراهمیت می باشد. تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به رده مزانشیمی بهصورت ژنتیکی مورد دستکاری واقع شده و توسط فاکتورهای نسخه برداری خاصی که با رده های سلولی ویژه در ارتباط هستند، تحریکمی شود. آن را به سلول بنیادین القایی تبدیل (iPS) کرده و پتانسیل برای درمان پارکینسون می پردازیم.کلیدواژه ها
سلول بنیادین مزانشیمی، پارکینسون، سلول بنیادین القایی، تمایز، فاکتورهای نسخه برداریمقالات مرتبط جدید
- نقش فرآوردههای دامی و مصرف گوشت آلوده در انتقال عوامل بیماری زا
- بررسی اپیدمیولوژی ،پیشگیری ،تشخیص و درمان تب دنگی -یک مطالعه مروری
- کاربرد گیاهان معطر و عصارههای آنها در آبزی پروری
- مرور جامع بر بیماری ویروسی شایع و اثر گذار، هرپس ویروس ۱ گاوی
- بررسی سمیت مکمل گیاهی (حاوی رازیانه ، آویشن ، نعناع فلفلی ، اکالیپتوس ) در مدل موش سوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.