مقایسه ی اواریکتومی (برداشت تخمدان ها) و، اواریوهیسترکتومی (برداشت رحم و تخمدان ها)؛ مطالعه ی مروری در سگ و گربه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: MVTCONF01_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رضایی

دانش آموخته ی دانشکده ی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران

ناصر وجدی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران

چکیده

قدمت انجام جراحی عقیم سازی در حیوانات به تاریخ اهلی سازی این موجودات توسط انسان باز می گردد. امروزه جراحی عقیمسازی از اعمال متداولی است که توسط متخصصین امر و دامپزشکان عمومی در موارد درمانی و انتخابی صورت می پذیرد . هر روزهبا پیشرفت عرصه های مختلف علوم، شاهد تکامل شیوه های نوین جراحی دامپزشکی نیز می باشیم. از آنجا که برای انجام اینجراحی رهیافتهای مختلفی در کتب مرجع پیشنهاد شده، لذا مطالعات و بررسی هایی در مناطق مختلف جغرافیایی به مقایسه یمعایب و مزایای کوتاه مدت و بلند مدت این رهیافت ها پرداخته اند بنحوی که امروزه در ایالات متحده آمریکا و کانادا از روشاواریوهیسترکتومی و در کشورهای اتحادیه ی اروپا از روش اواریکتومی استفاده می شود. در بررسی مروری پیش رو به مقایسه ی ایندو روش جراحی به منظور کمک در انتخاب شیوه ی مناسب توسط همکاران دامپزشک، پرداخته خواهد شد. کاملا واضح است کهدر موارد بیماران مبتلا به عوارض ساختارهای تولید مثلی رهیافت مناسب، اواریوهیسترکتومی خواهد بود اما در موارد انتخابی بهنظر می رسد رهیافت اواریکتومی می تواند با توجه به کم تهاجمی بودن و قابلیت انجام آن در زمان کمتر جایگزین مناسبی برایروش اواریوهیسترکتومی باشد. در روش اواریوهیسترکتومی شاهد طولانیتر شدن زمان جراحی، نیاز به تزریق مجدد داروهای ضد-درد و بالا رفتن قند خون بودیم، اما هیچ یک از نظر آماری معنی دار نبود. همچنین تفاوت معنی داری در میزان عفونت رحمی،اندومتریت و بیاختیاری ادرار مشاهده نگردید. بنابراین با توجه به نظر جراح و مهارت وی در انجام رهیافت ها و همچنین شرایطبیمار استفاده از هر دو روش مجاز است. به منظور بررسی های بیشتر پیشنهاد می گردد در مطالعات آتی، فاکتورهای چون بیوشیمیخون، عملکرد دستگاه قلب و عروق و عوامل متاثر دیگر مورد ارزیابی قرار گیرند.

کلیدواژه ها

اواریوهیسترکتومی، اواریکتومی، سگ و گربه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.