فناوری های نوین استخراج سلولوز و همی سلولوز از تفاله قهوه جهت مصرف در خوراک دام
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: MVTCONF01_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 632
نویسندگان
دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، خراسان رضوی، ایران
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، خراسان رضوی، ایران
دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران
دانشکده مهندسی فناوری های نوین، دانشگاه فناوری های نوین آمل، آمل، مازندران، ایران
چکیده
با توجه به کمبود خوراک دام و طیور در کشور سالانه میلیون ها دلار صرف واردات آن از کشور های خارجی می گردد که می توان باتبدیل انواع پسماند های حاصل از صنایع غذایی این وابستگی را تا میزان زیادی کاهش داد. هنگامی که قهوه در آب استخراج می شود،بیشتر ترکیبات آبگریز، از جمله روغن، لیپیدها، تری گلیسیریدها، اسیدهای چرب و کربوهیدرات های نامحلول مانند سلولز و انواعقندهای غیرقابل هضم در تفاله آن باقی می مانند. در نتیجه استخراج سلولوز و همی سلولوز از تفاله قهوه و استفاده از مقادیر معینی ازآن به عنوان خوراک دام بخصوص برای نشخوارکنندگان، علاوه بر امکان تنظیم جیره غذایی متعادل، نیازمند مصرف علوفه کمتر وصرفه اقتصادی بیشتر برای تولید کنندگان خواهد بود. از جمله روش های مورد استفاده در استخراج سلولوز و همی سلولوز از تفالهقهوه، سیستم ترکیبی اسید نیتریک اسید استیک، روش - شیمیایی و مکانیکی به وسیله دستگاه سوکسله و التراسونیک، هیدرولیزاسید رقیق، استخراج پلی ساکارید ها با استفاده از اتو هیدرولیز تفاله قهوه، استخراج پلی ساکارید ها از تفاله قهوه با کمک مایکرویو بااستفاده از آب فوق گرم و استخراج/ هیدرولیز نیمه مداوم پودر قهوه مصرف شده با آب مادون بحرانی می باشد. در میان روش هایموجود در روش استفاده از آب فوق گرم و استخراج/ هیدرولیز نیمه مداوم پودر قهوه مصرف شده با آب مادون بحرانی، با افزایش دمادرجه هیدرولیز یا استخراج و میزان کربوهیدرات استخراج شده افزایش می یابد. و در روش استخراج پلی ساکارید ها از تفاله قهوه باکمک مایکرویو با استفاده از آب فوق گرم بیشترین میزان استخراج کربوهیدرات ها صورت می گیرد.کلیدواژه ها
تفاله قهوه، سلولوز، همی سلولوز، خوراک دام، روش های نوین استخراجمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.