استفاده از اورترال استنت در جراحی آناستوموز میزنای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: MVTCONF01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش جهانی

دکتری تخصصی جراحی و بیهوشی دامپزشکی،دانشگاه شهید چمران،اهواز،خوزستان

پروانه صادقی

دانشجوی دکتری عمومی دانشکده دامپزشکی،دانشگاه شهید چمران،اهواز،خوزستان

چکیده

استنت های میزنای به طور گسترده در جراحی های سیستم کلیوی مورد استفاده قرار می گیرد. استنت ها معمولا جهت رفعانسدادها و درناژ داخلی میزنای، در بیماران مبتلا به سنگ و اتساع میزنای و انسداد محل اتصال میزنای-لگنچه و ناهنجاری-های مادرزادی استفاده می شود. این استنت ها همچنین، پس از آسیب های میزنای ناشی از عوارض جراحی و قبل از هرگونهجراحی های محوطه شکمی، استفاده می شوند. استنت های دابل جی، نوعی از استنت های میزنای هستند که به طور معمول- جهت پیشگیری و درمان انسدادهای سیستم ادراری مورد استفاده قرار میگیرند. در گزارش حاضر،یک قلاده گربه ماده ۱۲-ماهه نژاد DSH ،به مرکزی جهت جراحی عقیم سازی ارجاع داده شد. بیمار چهار ماه پس از جراحی عقیم سازی، با علایماستفراغ به یکی از کلینیک های شهر تهران مجددا ارجاع داده می شود. پس از انجام آزمایشات خونی و سونوگرافی محوطهشکمی و لگنی، مشخص شد کراتین خون افزایش یافته و به دلیل قطع اشتباه میزنای، شدیدا متسع و وارد محوطه بطنی وکلیه چپ دچار هیدرونفروز شده است. بیمار تحت بیهوشی عمومی و جراحی مجدد قرار گرفت، و طی جراحی با از تکنیکbladder-flap ureteroplasty و قرارگیری استنت دابل جی در میزنای، و میزنای به مثانه آناستوموز شد. یک ماه پس ازجراحی طبق آزمایشات مجدد خونی، کراتین به حالت طبیعی بازگشته و کلیه دارای عملکرد مناسبی بوده، همچنین پس از دوماه کلیه فعالیت طبیعی پیدا کرده بود. به نظر می رسد که استنت های میزنای در موارد اتساع شدید میزنای، و همچنین درموارد هیدرونفروز شدید، نقش قابل ملاحظه ای در عملکرد مناسب کلیه و بهبود شرایط بیمار دارد.

کلیدواژه ها

گربه، جراحی، اورترال استنت، میزنای، اناستوموز،کلیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.