اصول تغذیه دام در خشکسال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: MVTCONF01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رحیم نژاد

عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج،ایران

زهرا خورشیدی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج،ایران

چکیده

خشکسالی با ایجاد تغییرات بنیادی در شرایط فیزیولوژیک و بهداشتی دام ها نیاز به ارزیابی مجدد منابع غذایی، مالی و توانایی انجامسریع اقدامات امدادی با حداقل هزینه را برای مدیریت دامداری ها ضروری می سازد. با وجود آنکه یک دستورالعمل یکسان و استاندارددر مورد نحوه مدیریت به بهترین شکل در شرایط خشکسالی وجود ندارد، اما تامین آب و غذای کافی بخش مهمی از این فرایند است.اقدامات ضروری درباره تامین آب شامل این موارد است: حصول اطمینان که حیوانات دارای آب خنک و تمیز هستند،کنترل دمای آبو خنک نگه داشتن آن، بررسی منابع آب مانند حفره ها، نهرها و حوضچه ها که می توانند در شرایط خشکسالی خشک شوند، بررسیدوره ای عملکرد سیستم های آب رسانی، آزمایش کیفیت آب به دلیل احتمال غیر قابل شرب یا سمی شدن منابع آب در شرایطخشک با افزایش غلظت نمکها و مواد معدنی طبیعی که می تواند برای سلامت حیوانات مضر باشد. همچنین افزایش مواد مغذی در آبمنجر به افزایش رشد جلبک های سبز آبی شود که می تواند سمی باشد. برای مدیریت تغذیه و منابع غذائی باید از چرای بی رویه یابرداشت زیاد علوفه مراتع جلوگیری شود. تحت هیچ شرایطی دام ها نباید علوفه را "تا ریشه" چرا کنند. شرایط خشکسالی می تواندمنجر به افزایش چرای گیاهان سمی توسط دام شود. استفاده از غذای کمکی مانند غلات و یونجه و انتقال حیوانات به مراتع دیگر و یاانتقال آنها به خارج از منطقه آسیب دیده از خشکسالی ممکن است ضروری باشد. همچنین استفاده از مواد خوراکی نو آورانه، اجارهمراتع اضافی و استفاده از مکمل مواد معدنی، ویتامین ها یا منابع انرژی ممکن است مورد نیاز باشد.

کلیدواژه ها

بهداشت دام، خشکسالی، تغذیه، منابع آب، مسمومیت دام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.