بررسی میزان آلودگی به انتروتوکسین A در استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از پنیرهای سنتی شهرستان سنندج

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: MVTCONF01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیوا کریمی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، استادیار گروه بهداشت مواد غذایی، سنندج، ایران

سعید بادزهره

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، دانشجوی دکتری حرفه ای دامپزشکی، سنندج، ایران

چکیده

مصرف مواد غذایی حاوی انتروتوکسین های استافیلوکوکی، اغلب موجب مسمومیت غذائی می شوند. انتروتوکسین A شایع ترین سمدر مسمومیت های استافیلوکوکی شناخته شده است. در تحقیقات مختلف مشخص گردیده است که ۱۸-۱۵ درصد سویه های استافیلوکوکوس که از منابع مختلف جدا می شود قادر به تولید انتروتوکسین می باشند. هدف از پژوهش حاضر تعیین فراوانی ژن sea دراستافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از پنیرهای سنتی توزیع شده در شهرستان سنندج بود. در مجموع تعداد صد نمونه پنیرسنتی (۷۰نمونه پنیر کوزه ای و ۳۰ نمونه پنیر سلک) از لبنیاتی های شهرستان سنندج، به روش نمونه گیری تصادفی جمع آوری گردید. به منظورتعیین حضور استافیلوکوکوس اورئوس از روش های روتین باکتریولوژیکی استفاده گردید. جدایه ها با روش PCR مبتنی بر ژن ترمونوکلئاز(nuc) تایید و برای شناسایی ژن های sea با استفاده از روش مولکولی PCR ارزیابی شدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS ورژن ۲۶ تجزیهو تحلیل شدند. نتایج آزمایش های میکروبی نشان داد که ۱۵ پنیر سنتی (۱۱ نمونه پنیر کوزه ای و ۴ نمونه پنیر سلک) (۱۵%) به باکتریاستافیلوکوکوس اورئوس آلوده شده بودکه شیوع ژن sea در ۹ جدایه (۶۰%) از استافیلوکوکوس اروئوس های ایزوله شده گزارش گردید (۶نمونه پنیر کوزه ای و ۳ نمونه پنیر سلک). ارتباط آماری معناداری بین نوع پنیر با آلودگی به استافیلوکوکوس ارئووس (p=۰.۰۰۴) وانتروتوکسین A وجود داشت (p=۰.۰۰۰۱). تعداد سویه های انتروتوکسیژنیک استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های پنیرهای سنتیلبنیاتی های استان سنندج به میزان قابل ملاحظه ای بالاست که یک فاکتور خطر احتمالی برای سلامت مصرف کننده لحاظ می شود. لذابهبود کیفیت بهداشتی پنیر در منطقه مورد مطالعه ضروری است.

کلیدواژه ها

پنیر سلک، پنیر کوزه ای، استافیلوکوکوس اروئوس، انتروتوکسین A ، روش مولکولی PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.