شناسایی گروه های مختلف فیلوژنیک اشریشیا کولای جد ا شده از گوشت چرخ کرده عرضه شده در سطح شهرستان سنندج

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: MVTCONF01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیوا کریمی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، استادیار گروه بهداشت مواد غذایی، سنندج، ایران

جواد یادگاری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، دانشجوی دکتری حرفه ای دامپزشکی، سنندج، ایران

چکیده

مقدمه: اشرشیاکولای متعلق به گروهی از باکتری ها به نام گروه کلی فرم هستند که عضوی از خانواده انتروباکتریاسه می باشند. اینباکتری برای سال ها به عنوان شاخص مدفوعی برای سلامت عمومی در نظر گرفته شده است. با توجه به اهمیت گوشت قرمز وعفونت های بالینی ناشی از آن، مطالعه حاضر با هدف شناسایی گروه های مختلف فیلوژنتیک اشریشیا کولای جدا شده از گوشت چرخکرده عرضه شده در سطح شهرستان سنندج انجام گرفت.مواد و روش: تعداد ۱۰ نمونه گوشت چرخ کرده آلوده به اشرشیا کولای که قبلا توسط روش های باکتریولوژی شناسایی شده بود، بااستفاده از تکثیر قطعه β glucuronidase-D-(uidA) به عنوان جدایه های اشرشیا کولای تایید شدند. سپس به منظور آنالیزفیلوژنیکی جدایه ها، ژن های TspE۴C۲, YjaA, chuA به روش مولکولی در یک واکنش سه تایی (Triplex PCR) مورد بررسیقرار گرفتند.نتایج: تمامی ۱۰ جدایهای که به روش باکتریولوژی جدا گردیده بود، توسط روش مولکولی مورد تائید قرار گرفت. نتایج Triplex PCR نشان داد ۵ جدایه (۵۰%) حاوی ژن های (YjaA, chuA) و متعلق به گروه B تحت گروه (B۲(۲؛ ۲ جدایه (۲۰%) فقط حاوی،ژن (chuA) متعلق به گروه D تحت گروه (۱)D؛ جدایه (۱۰%) فقط حاوی ژن (TspE۴C۲) و متعلق به گروه B۱؛ ۲ جدایه (۲۰%)فقط حاوی ژن (YjaA) و متعلق به گروه A تحت گروه A۱ بودند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر آن بود که روش مولکولی فیلوژنتیک تایپینگ بر پایه PCR ژن ها و قطعه DNA روشی ساده وسریع در تایپینگ سویه های اشریشیا کولای است. همچنین این تکنیک جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به پاتوژنز باکتری، کنترلآلودگی موادغذایی از جمله گوشت چرخ کرده و مطالعات اپیدمیولوژیکی کاربرد دارد.

کلیدواژه ها

گروه های فیلوژنتیکی، اشریشیاکولای، گوشت چرخ کرده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.