بررسی اثرات تغذیه ای مکمل پری بیوتیکی بر پایه ساکارومیسس سرویسه و مانان الیگوساکارید بر میزان گلوکز و کورتیزول در استرس های محیطی و مواجه تجربی با بیماری فورونکلوزیس در ماهی قزل آلا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: MVTCONF01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه السادات حسینی

دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه رازی، کرمانشاه، استان کرمانشاه، ایران

امین خدادادی

دامپزشک و متخصص بهداشت و بیماری های آبزیان، سازمان دامپزشکی کشور

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تکمیل جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان با غلظت های مختلف پری بیوتیک سلماناکس کهحاوی ترکیبات فعال دیوارهای ساکارومایسیس سرویسه به همراه مانان الیگوساکارید بر میزان مقاومت ماهیان قزل آلای رنگین کمان دربرابر تنش های محیطی و بیماری فورونکلوزیس بود. ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی ۱/۴۵±۱۹/۰۸ گرم به مدت ۶۰ روز با جیره حاوی غلظت های مختلف پری بیوتیک سل ماناکس (۰/۱%، ۰/۵ % و ۱%) تغذیه شدند. در روز شصت مطالعه استرس های کمبود اکسیژن و افزایش دما به همراه ایجاد بیماری تجربی با سوش استاندارد Aeromonas salmonicida برای همه گروه هایآزمایشی انجام شد. میزان گلوکز سرم خون ماهیان زیر استرس با استفاده از دستگاه اتوآنالایزر و براساس روش آنزیماتیک و برای اندازهگیری کورتیزول سرم خون ماهیان زیر استرس از کیت تشخیصی کورتیزول به روش الایزا استفاده گردید. نتایج مطالعه نشان دهندهتاثیر غلظت های مختلف پری بیوتیک سلماناکس بر کاهش میزان استرس و تاثیر مثبت بر میزان گلوکز و کورتیزول در مواجه باتنش های محیطی داشت (p< ۰/۰۵). همچنین میزان تلفات ماهیان تغذیه شده با غلظت های مختلف پریبیوتیک سلماناکس در مواجهتجربی با بیماری فورونکلوزیس به صورت معنی داری نسبت به گروه شاهد کمتر بود (p< ۰/۰۵). براساس این یافته ها می توان نتیجهگرفت که جهت کاهش استرس های محیطی و همچنین کاهش میزان تلفات در برابر بیماری فورونکلوزیس از غلظت های مختلف پریبیوتیک سلماناکس به همراه غذا استفاده نمود.

کلیدواژه ها

تنش های محیطی، پری بیوتیک، فورونکلوزیس، قزل آلای رنگین کمان، استرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.