ابداع روش نوین در آبگیری پوست در تاکسیدرمی با استفاده از برق AC

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: MVTCONF01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید فیض بابایی چشمه سفید

کارشناسی علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه ایلام- ایران- ایران

عارف نورایی

دکتری تخصصی آناتومی و جنین شناسی مقایسه ای، دانشکده پیرا دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز- ایران- ایران

جواد چراغی

استادیار فیزیولوژی، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیرا دامپزشکی، دانشگاه ایلام- ایران- ایران

مرضیه هواسی

کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی، گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام- ایران- ایران

چکیده

با توجه به اهمیت آموزش آناتومی در رشته های مربوط به دامپزشکی، اهمیت شناخت اولیه حیوانات و تشخیص آسیب هایوارده به استخوان ها بدون عکس برداری و رادیولوژی و از روی نشانه های ظاهری بسیار بالاست. از طرفی هنر و علم تاکسیدرمیمی تواند برای دانشجویان علاقه مند، باعث شناخت بیشتر جهت معاینه ظاهری حیوانات کم یاب باشد. با توجه تعداد لاشه یحیواناتی که روزانه در جاده ها و به دلایل مختلف تلف می شوند می تواند هنری درامد زا و از طرفی برای سایر دانشجویانعلاقه مند به شناخت حیوانات هنری جذاب و کارآمد باشد. ما در این پژوهش با تلفیق علم و هنر سعی در ایجاد روش هاینوین برای کاهش هزینه ها و کاهش وقت در ساخت یک مجسمه از یک حیوان تلف شده هستیم. در این مطالعه از ۳ قطعهکبوتر ۳ عدد موش تلف شده استفاده شد که پس از انتقال به بخش تشریح دانشکده دامپزشکی ایلام، بر روی میز تشریحکبوترها به پشت خوابانده شدند و از ناحیه زیر چانه به سمت پایین برشی در خط میانی بدن ایجاد شد و متعاقب آن پوستکنی انجام شد و جهت حذف تکه های گوشت باقی مانده بر روی پوست از برق شهری با ولتاژ ۱۲۰ ولت استفاده شد و گوشتهای اضافه از روی پوست حذف شدند که این روش در مقایسه با روش های معمول ارزانتر و مدت زمان را حداقل ۳ روزکاهش داد. با استفاده از یک دستگاه ابداعی که برق ۲۲۱ ولت شهری را به دو ولتاژ ۶۰ ولتی و ۱۲۰ ولتی قابل کنترل می باشدکاهش داده و بعد از پوست کنی حیوان به جای استفاده از روش های سنتی دباغی مثل چندین بار استفاده از روغن دباغی یاپودر بوراکس و ... که چندین روز زمان می برد در کمتر از چند ساعت پوست را کامل خشک و عاری از هرگونه چربی و مایعاتکه باعث فساد آن به مرورزمان می شود انجام شده است.با توجه به دانش ما در مورد عبور جریان برق از نواحی با رطوبت کمتر در طول پوست و رعایت خشکی کامل در سطح پوستو موها جریان برق از قسمت قطب مثبت به طرف قطب منفی شروع به حرکت کرده و در طول مسیر خود با تبخیر کاملرطوبت موجود در لایه های مختلف پوست باعث خشکی کامل قسمت داخلی پوست لاشه شده. این تحقیق نشان داد که بااستفاده از این روش بعد از ایجاد تاکسیدرمی احتمال فساد لاشه بدون استفاده از مواد ضدعفونی کننده مثل فرمالین و اشعه uv و اسپری تولیدی از عصاره آویشن و پونه کوهی ماندگاری بسیار بالایی در مقابله با رشد میکروارگانیسم های ساپروفیت دارد و از طرفی سرعت تولید یک مجسمه تاکسیدرمی شده را از چند روزبه حداکثر یک روز کاری تقلیل می دهد.

کلیدواژه ها

تاکسیدرمی،آموزش آناتومی، روش نوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.