عوامل اکولو ژیکی موثر در مهندسی کردن اکوسیستم حوزه آبخیز
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آب های نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک
- کد COI اختصاصی: IRRIGATION02_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 232
نویسندگان
دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آبخبز، دانشکده منابع طبیع ی و علوم زمین، دانشگاه کاشان
استادیار گروه مهندسی منابع طبیعی، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان
چکیده
با توجه به اهمیت عوامل اکولوژیکی در مدیریت اکوسیستم، در این پژوهش مروری بر مطالعات محققان در زمینه بررسیروابط پوشش گیاهی با عوامل اکولوژیکی انجام شده است. پوشش گیاهی به میزان زیادی تحت تاثیر عامل های محیطی مانندآب و هوا، خاک و پستی و بلندی قرار دارد. شناسایی جوامع گیاهی نقش مهمی در مطالعه پویایی، روابط متغیرهای اکولوژیکیو تحول آنها ایفا می کند. به منظور مدیریت صحیح اکوسیستم ها، باید ارتباط بین عوامل بوم شناختی موجود در طبیعت شاملعامل های پستی و بلندی، اقلیم، خاک، پوشش گیاهی و موجودات زنده را شناخت . با توجه به شرایط ویژه فیزیکی و محیطیحاکم بر اکوسیستم های مرتعی که به شدت تحت تاثیر عوامل تشکیل دهنده اکوسیستم قرار دارند، شناخت روابط بین این عوامل نقش مهمی در مدیریت و برنامه ریزی دارد. نتایج بیشتر پژوهشگران نشان می دهد بین پراکنش پوشش گیاهی و عواملاکولوژیکی ارتباط وجود دارد . نتایج مذکور بر تاثیرگذاری چهار عامل اکولوژی ۱-پستی و بلندی، ۲-خاک ، ۳-عوامل آب وهوایی و اقلیم و ۴-عوامل زنده در اکوسیستم تاکید دارند. بر اساس نظر اکثر محققین پستی و بلندی (به خصوص تغییراتارتفاع) به دلیل اینکه بسیاری از عوامل محیطی مانند دما، بارندگی و... را تاثیر خود قرار می دهد، تاثیرگذارترین عاملاکولوژیک برای مهندسی اکوسیستم می باشد. البته نباید عوامل زنده و به خصوص انسان را نادیده گرفت. عدم توجه بهپتانسیل اکولوژیک، باعث تخریب هرچه بیشتر سرزمین می شود.کلیدواژه ها
اکولوژیک، اکوسیستم، پوشش گیاهی، مرتعمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.