ویژگی های بالینی و رفتار های بهداشتی مرتبط با ابتلا به بیماری کروناویروس جدید در مراجعه کنندگان به مراکز منتخب کووید- ۱۹تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی: یک مطالعه مقطعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC14_449
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید توکلی قوچانی

استادیار آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

افشین دلشاد

پزشک عمومی، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

حمیدرضا شرکا

استادیار پژوهشی اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات بیماری های منتقله به وسیله ناقلین، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

حسین لشکردوست

مربی اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

علیرضا افشاری صفوی

استادیار آمار زیستی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

جمیله رحیمی

دانشجوی دکتری اپیدمیولوژی، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف : پاندمی بیماری کووید- ۱۹تبدیل به یک مشکل سلامتی و اقتصادی-اجتماعی بزرگی شده است. مطالعه حاضر با هدف ویژگی های بالینی و رفتار های بهداشتی مرتبط با ابتلا به بیماری کروناویروس جدید (COVID-۱۹) در مراجعه کنندگان مراکزمنتخب کووید- ۱۹تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شده است.مواد و روش ها : مطالعه مقطعی حاضر از ابتدای شهریور ماه تا نیمه اول مهر ماه سال ۹۹در ۳۵۰نفر از افراد مراجعه کننده به ۸مرکز خدمات جامع سلامت منتخب کووید- ۱۹استان خراسان شمالی به روش طبقه ای تصادفی سیستماتیک انجام شده است. مشخصات دموگرافیک، بالینی و اطلاعات مرتبط با ابتلا به بیماری کووید- ۱۹از طریق چک لیست محقق ساخته جمع آوری و در نرم افزار SPSS ۲۴ با استفاده از آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند.نتایج : از مجموع ۳۵۰نفر، ۲۰۰نفر (۵۷/۱%) مرد و بقیه زن بودند. نتیجه تست PCR حدود %۷۲ از افراد مثبت بود. بیشترین درصد ابتلا در افراد دارای مشاغل آزاد و راننده، افراد در سنین ۳۰تا ۵۰سال و مردان بود. بیشترین رعایت ماسک زدن، شستشوی دست و فاصله اجتماعی مربوط به کارکنان کادر بهداشت و درمان و کمترین رعایت مربوط به افراد دارای شغل آزاد، رانندگان و نظامی بود. شانس مثبت شدن تست در مراجعینی که سابقه حضور در پمپ بنزین را داشتند ۲/۳ (فاصله اطمینان ۹۵%: ۴/۷۹-۱/۱۳) برابر بیشتر بود.نتیجه گیری : با توجه به نتایج سن، جنسیت، شغل و سابقه حضور در مکان های پرتردد از عوامل تعیین کننده مهم در ابتلا و رعایت پروتکل ها می باشند.

کلیدواژه ها

کووید- ۱۹، رفتارهای بهداشتی، بیماری های واگیر، پاندمی، مطالعه مقطعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.