شیوع اختلال افسردگی اساسی (MDD) در میان سالمندان آسیا: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC14_447
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده نجف زاده

دانشجوی کارشناسی ، رشته پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

نیلوفر درویشی

دانشجوی کارشناسی ، رشته پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

هومن قاسمی

دانشجوی کارشناسی ، رشته پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

نیکی کریمی

دانشجوی کارشناسی ، رشته پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

چکیده

زمینه و هدف : افسردگی اساسی به طیف وسیعی از مشکلات ذهنی گفته می شود که با کاهش شدید علاقه و اختلالات عاطفی، شناختی، جسمی و رفتاری همراه است، افسردگی اساسی به عنوان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در سالمندان شناخته می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع افسردگی اساسی در سالمندان آسیا انجام شد.مواد و روش ها : این مطالعه به روش مرور سیستماتیک و متاآنالیز و براساس بیانیه پریزما ۲۰۲۰انجام شد. جست و جو برای یافتن مطالعات مرتبط بر اساس کلید واژه های Depressive Disorder ،Older adult ،Elderly ،prevalence،Asia ،serve depression و معادل فارسی آن ها در پایگاه های PubMed، Scopus، Science direct، web of science(ISI)، mag iran و Iran doc، بدون محدودیت زمانی تا سال ۲۰۲۱انجام شد. در ابتدا مطالعات تکراری از طریق نرم افزار جمع آوری اطلاعات End note X۸ حذف شدند. در ادامه جست و جو بر اساس عنوان و چکیده مقالات انجام شد. در ادامه متن کامل مطالعات باقی مانده بررسی شدند، کیفیت مطالعات باقی مانده به وسیله ابزار ارزیابی کیفیت Strobe بررسی شد. اطلاعات مربوط به مقالات نهایی به وسیله چک لیست از پیش طراحی شده توسط نویسندگان استخراج شد. تحلیل داده ها بر اساس نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis (Version ۲) انجام شد. ناهمگونی مطالعات با استفاده از آزمون I۲ اندازه گیری شد و سوگیری انتشار با آزمون Begg and Mazumdar در سطح معنی داری ۰.۱ارزیابی شد.نتایج : پس از انجام فرایند مرور سیستمایک، ۵مطالعه برای متاآنالیز انتخاب شدند. حجم نمونه پژوهش ۱۱۳۸۵نفر و شرکت کنندگان در محدوده سنی بالای ۶۰سال بودند. بر اساس نتایج آزمون ناهمگونی I۲(I۲: ۹۹.۵۳) گزارش شد که با توجه به ناهمگونی بالا در مطالعات از روش اثرات تصادفی برای تحلیل نتایج استفاده شد، نتایج آزمون Begg and Mazumdar نیز در سطح معناداری ۰/۱نشان دهنده عدم وجود تورش انتشار در مطالعات بود (p: ۱) شیوع پوکی استخوان در جهان ۷.۶درصد (۹۵%CI: ۱۹.۹-۲.۲) گزارش شد . تحلیل های زیر گروهی براساس شیوع افسردگی اساسی در زنان و مردان بر اساس ۴مطالعه انجام شد و به ترتیب، ۱۴.۹درصد (۹۵%CI: ۳۴.۹-۵.۴) و ۸.۳درصد (۹۵%CI: ۲۵-۲.۴) گزارش شد.نتیجه گیری : براساس نتایج به دست آمده مشاهده شد که افسردگی اساسی در میان سالمندان قاره آسیا شبوع بالایی دارد. هم چنین مشاهده شد که شیوع افسردگی اساسی در زنان بیش تر از مردان است. لذا غربالگری سلامت روان باید بخشی از اقدامات معمول غربالگری بهداشت برای این افراد باشد.

کلیدواژه ها

شیوع، افسردگی اساسی، سلامت روان، مرور سیستماتیک و متاآنالیز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.