تاثیر آروماتراپی برمیزان دریافت Opioid در بیماران مبتلا به چاقی مرضی تحت لاپاروسکوپی معده بستری دربخش مراقبت ویژه :یک مرورانتقادی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC14_396
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه شیرزادگان

عضو هییت علمی گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد دورود، دورود، ایران

چکیده

مقدمه: تجویز تزریقی مواد مخدر و مسکن ، عامل اصلی کنترل درد پس از عمل در بیماران تحت لاپاروسکوپی معده(LAGB) می باشد. اما اثربخشی این درمان ها بخاطر عوارضی نظیر سمیت دارویی روی سلول های سالم، ناتوانی های جنسی ، مشکلات تنفسی و ... کمتر می باشد. لذا بهره گیری از درمانهای طب مکمل و جایگزین مورد توجه واقع شده است و در چند مطالعه تاثیر رایحه درمانی بر میزان دریافت مسکن بعدازعمل دربیماران تحت لاپاراسکوپی معده بررسی شده است. لذا هدف از مطالعه کنونی، ارزیابی تاثیر آروماتراپی برمیزان دریافت مسکن در بیماران مبتلا به چاقی مرضی بعداز لاپاروسکوپی معده بستری دربخش مراقبت ویژه می باشد.روش جستجو: دراین مطالعه مروری انتقادی ، مقالات درپایگاه های اطلاعاتی PubMed and Web of Science با کلیدواژه های laparoscopic, aromatherapy, morbidly, obese, patients, gastric banding, opioid،care unit, requirements به زبان انگلیسی ازسال ۲۰۰۵تا ۲۰۱۶جستجوشد . متن کامل مطالعات مشاهده ای و تجربی براساس معیارهای ورود به مطالعه ، بررسی شد و کیفیت و نتایج مطالعات توسط دو نویسنده ، به شکل مجزا تحلیل و نقد شدند. یافته ها: ۸مطالعه دارای معیارهای ورود بودند. در مطالعات مشخص شد، بیمارانی که رایحه درمانی استنشاقی با اسانس های لاوندر، شمعدانی معطر، گل سرخ و .... را ازطریق ماسک اکسیژن و به مدت ۳۰-۶۰ دقیقه وطی سه نوبت پس ازعمل استعمال کرده اند ، نسبت به بیمارانی که تحت مراقبت روتین و دریافت داروهای ضدردرد مانند مورفین ، پتدین و ... بوده اند، علاوه براینکه درد کمتری داشته اند ، میزان نیاز به دریافت مسکن نیز درآنها کمتربوده است . این درحالی است که بیماران تحت مراقبت روتین تقاضای بیشتری جهت دریافت مسکن داشته اند چرا که شدت درد درآنها نسبت به گروه رایحه درمانی بیشتربوده است.نتیجه گیری: یافته های مطالعه کنونی نشان داد، هنگامی که یک رایحه استنشاق می شود ، مولکول های آن ازطریق سیستم بویایی به سیستم لیمبیک در مغز منتقل شده و این مرکز به تحریک ایجاد شده پاسخ می دهد و اثرات سایکولوژیک وضددردی خود را اعمال می کند . پرستاران با بکارگیری طب مکمل و جایگزین می توانند پیشرو تامین آسایش، راحتی و مراقبت کل نگر برای بیماران مبتلا به چاقی مرضی بعدازعمل باشند. پیشنهاد می شود، تاثیر رایحه درمانی برمواردی چون سرعت تخلیه معده بعد ازعمل ، طول مدت اقامت در بیمارستان و روی عوارض تنفسی داروهای مسکن با مطالعات بالینی انسانی در آینده، انجام شود.

کلیدواژه ها

laparoscopic, aromatherapy, morbidly, obese, patients, gastric banding،care unit, opioid requirements

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.