بررسی وضعیت واکسیناسیون کرونا در شاغلین واحد های مختلف کاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC14_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی کهن سال

کارشناسی ارشد، مهندسی بهداشت حرفه ای، شبکه بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران

محمدحسین صفری

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، مدیر و مسئول فنی شرکت ایمن سلامت شمال

سیده مریم حمزه

کارشناس بهداشت محیط، شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهشهر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران

سمیه والایی شرف

کارشناس بهداشت محیط، شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهشهر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران

چکیده

زمینه و هدف : پس از شیوع ویروس کرونا در جهان و افزایش مرگ و میر ناشی از آن، مهمترین خواسته ملت ها ساخت واکسن و ایمن سازی جامعه در مقابل این بیماری بوده است. اما پس از ساخت و شروع واکسیناسیون، مباحث زیادی بین اقشار مختلف مردم بوجود آمد. در این مطالعه به بررسی انجام واکسیناسیون کرونا و دلایل عدم انجام آن در بین شاغلین بخش های مختلف پرداخته شده است.مواد و روش ها : مطالعه حاضر یک پژوهش مشاهده ای از نوع مقطعی توصیفی می باشد و جامعه آماری این پژوهش را ۷۸۳ نفر از شاغلین واحدهای مختلف کاری (صنفی، صنایع، اداری و...) شهرستان بهشهر که در ماه های مرداد تا مهر ۱۴۰۰(۱۵مرداد الی ۱۵مهر) به صورت داوطلبانه و با رعایت اصول اخلاق و با آگاهی از روند پژوهش وارد مطالعه شدند، تشکیل می دهند. همچنین شیوه گردآوری داده ها در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه و به صورت میدانی صورت پذیرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۱مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. سطح معنی داری در این مطالعه ۰/۰۵(p-Value) در نظر گرفته شد.نتایج : بر اساس یافته ها %۵۷شاغلین واکسن را دریافت کرده بودند و %۳۴آنها نیز به بیماری کرونا مبتلا شده بودند. مهمترین دلایل عدم تزریق واکسن شامل عدم اعتقاد و اعتماد به واکسن ها(۳۹%)، ترس از واکسن و عوارض آن(۳۷%)، توجه به فضای مجازی(۹%)، سهل انگاری و کاهلی(۶%) و وجود بیماری (۲%) بوده است. %۴۸شاغلین تاثیر واکسن در کنترل بیماری را بسیار زیاد می دانستند. همچنین %۸۳شاغلین از عملکرد مراکز بهداشت در امر واکسیناسیون رضایت داشتند. بین تحصیلات و عدم تزریق واکسن رابطه معنی داری وجود داشت، اما بین سن و جنس و سکونت در شهر یا روستا با عدم تزریق واکسن، رابطه معنی داری مشاده نگردید. بین شغل و عدم تزریق واکسن نیز رابطه معنی داری وجود داشت.نتیجه گیری : علیرغم همه ی مباحث و مشکلات موجود در امر واکسیناسیون، کاهش ابتلا به کروناویروس و مرگ و میر پس از واکسیناسیون بسیار چشمگیر بود. تجربه کرونا بیش از پیش نشان داد که با آگاهی بخشی و ارائه آموزش به شاغلین و مدیریت صحیح و تعامل در تمامی زمینه ها، می توان شاهد ارتقای سطح سلامت در شاغلین واحدهای مختلف کاری باشیم.

کلیدواژه ها

کرونا، واکسن، شاغلین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.