شناسایی تاثیر ساخت شناختی بر سکوت کلاسی دانشجویان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMED-10-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا بهنام فر

دکترای مدیریت آموزشی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران

فرشیده ضامنی

استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران

چکیده

مقدمه: سکوت کلاسی و دانش تخصصی و عمومی فراگیران بر کیفیت آموزش موثر می باشد. پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر ساختارشناختی بر بروز رفتار سکوت در کلاس های درس صورت پذیرفت. روش بررسی: مطالعه حاضر در نمونه ای ۳۸۲ نفری از جامعه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد که به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ انجام گردید. جهت جمع آوری داده ها در این مطالعه توصیفی، از دو پرسشنامه محقق ساخته با ۱۴ و ۱۱ سوال برای جمع آوری داده ها به ترتیب در ارتباط با وضعیت سکوت کلاسی و ساخت شناختی استفاده شد. روایی پرسشنامه ها پس از طی فرآیند روانسنجی به تایید رسید. پایایی آنها با روش آلفای کرونباخ برای سکوت کلاسی، ۹۱/۰ و برای ساخت شناختی، ۸۱/۰ محاسبه گردید. داده ها به روش مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار ۳.۲.۱PLSSmart مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: بر اساس یافته های این پژوهش، ساخت شناختی، ۶۶ درصد تغییرات سکوت کلاسی را تببین می کرد و مدل از قدرت پیش بینی نسبتا بالایی برخوردار است. نتیجه گیری: ساخت شناختی فراگیران در مشارکت آنها در کلاس درس و یا بروز رفتار سکوت کلاسی موثر است. بنابراین، برای بهبود کیفیت آموزش و مشارکت فراگیران در فرآیند آموزش می بایست بیش از گذشته بر اهمیت مطالعه عمومی و کیفیت و شیوه صحیح مطالعه تخصصی تاکید نمود.

کلیدواژه ها

Cognitive Construction, Class Silence, Structural Equation Modeling., ساختارشناختی, سکوت کلاسی, مدل سازی معادلات ساختاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.