تاثیر برگزاری کارگاه های آموزشی توسط کارورزان در آشنایی دانشجویان با مهارت های مورد نیاز پیش از ورود به دوره کارآموزی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 222

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMED-11-2_006

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: دانشگاه های علوم پزشکی وظیفه مهم تربیت نیروی متخصص را عهده دارند. آشنا سازی دانشجویان با محیط دانشگاه در جهت دست یابی به سطحی از نگرش و مهارت های اولیه ضروری است. دانشجویانی که وارد دوره کارآموزی می شوند با مشکلاتی چون ناآشنایی با محیط بیمارستان مواجه می شوند. لذا کمیته دانشجویی مرکزش مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و کمیته تخصصی آموزش پزشکی .. مطالعه ای تحت عنوان "ما و کارآموزی" را جهت آشنا نمودن کارآموزان با محیط بیمارستان تدوین و اجرا نمود. روش بررسی: این کارگاه در بهمن ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳، در بیمارستان شهید صدوقی یزد برگزار شد که طی آن، چهار کارورز در مورد سرفصل های تعیین شده توضیحاتی ارائه دادند. در ابتدا و انتهای جلسه پیش آزمون و پس آزمون توزیع و در انتها میزان رضایت مندی شرکت کنندگان سنجیده شد. نتایج: از ۹۰ دانشجو، ۲/۷۲% (۶۵ نفر) به سوالات پاسخ دادند. میانگین نمره پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب ۲۸/۳ ± ۲۹/۸ و ۵۳/۳ ±۵۹/۱۵ (از مجموع ۲۰ نمره) بود. مطالب ارائه شده نیاز آموزشی ۳/۷۵% (۴۹ نفر) را برطرف نمود. ۷/۴۷% (۳۱ نفر) پس از کارگاه احساس آمادگی برای ورود به این دوره را داشتند. ۸/۹۳% (۶۱ نفر) معتقد بودند اطلاعاتشان در مورد این دوره تحصیلی افزایش یافت. برای ۷/۸۸% (۵۷ نفر) مطالبی که در این کارگاه ارائه شد کاملا کاربردی بود. نتیجه گیری: آشنا نمودن کارآموزان با محیط بیمارستان و قوانین حاکم بر هر بخش، دادن دیدگاه به آنها و جلب مشارکتشان ضروری و بهتر است در کوریکولوم آموزشی گنجانده شود و آموزش آن توسط کارورزان صورت پذیرد.

نویسندگان

گلناز محمدزاده

Shahid Sadoughi University of medical sciences, Yazd, Iran.

فاطمه بهناز

Associate Professor of Infectious Diseases, Department of Infectious Diseases, Shahid Sadoughi University of medical sciences, Yazd, Iran

ریحانه دهلوی

Shahid Sadoughi University of medical sciences, Yazd, Iran.

عباس میدانی

Shahid Sadoughi University of medical sciences, Yazd, Iran.

علی محمد فلاح تفتی

Shahid Sadoughi University of medical sciences, Yazd, Iran.

محمود محمدزاده

Associate Professor of Infectious Diseases, Department of Infectious Diseases, Shahid Sadoughi University of medical sciences, Yazd, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :