رابطه بین سبک های یادگیری و رفتار اطلاع جویی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMED-11-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پارسائیان

Faculty of psychology and education sciences, Payam Nour university of Taft, Yazd, Iran.

چکیده

مقدمه: با توجه به این که سبک های یادگیری بر شیوه ها و روش های کسب اطلاعات تاثیر می گذارند و باعث بروز رفتارهای اطلاع جویی متفاوتی از سوی جستجوگران می شوند. در پژوهش حاضر، رابطه بین سبک های یادگیری و رفتار اطلاع جویی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: این پژوهش کاربردی به روش پیمایشی- تحلیلی انجام شد. جامعه پژوهش شامل ۶۰۱ نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در نیمسال اول تحصیلی۹۳-۱۳۹۲ بود که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه ای برابر با ۲۳۴ نفر انتخاب گردید. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه ( پرسشنامه سبک یادگیری کلب و پرسشنامه محقق ساخته رفتار اطلاع جویی) گردآوری شد. روایی صوری پرسشنامه ها توسط اساتید باتجربه تایید و به منظور تایید پایایی آنها از آزمون ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار استنباطی و به کمک نرم افزار آماری SPSS نسخه۱۸ انجام گرفت، برای سنجش معنی دار بودن رابطه بین سبک های یادگیری و رفتار اطلاع جویی از ضریب همبستگی پیرسون و برای سنجش معنی دار بودن تفاوت سبک های یادگیری و رفتار اطلاع جویی از نظر جنسیت و دانشکده از آزمونz  فیشر استفاده گردید. نتایج: سبک های یادگیری دانشجویان بر رفتار اطلاع جویی آنها تاثیر داشت؛ همچنین ضرایب همبستگی سبک های یادگیری و رفتار اطلاع جویی از نظر جنسیت با یکدیگر تفاوت معنی دار داشتند، اما از نظر دانشکده تفاوتی مشاهده نگردید. نتیجه گیری: با شناخت سبک های یادگیری دانشجویان و لحاظ نمودن آنها در طراحی نظام ها و پایگاه های اطلاعاتی، خاصیت تعاملی بودن سیستم افزایش می یابد که می تواند به نوبه خود منجر به دستیابی بهتر و سریعتر دانشجویان به منابع اطلاعاتی مورد نیاز شود.

کلیدواژه ها

Learning Styles, Information Seeking Behavior, Master Degree Students Of Medical Science, سبک های یادگیری؛ رفتار اطلاع جویی؛ دانشجویان کارشناسی ارشد علوم پزشکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.