کیفیت خدمات آموزشی از دیدگاه دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد: مدل سروکوال
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دوره: 11، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JMED-11-3_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 225
نویسندگان
Faculty of Traditional Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
Associate Professor, Department of Health and Management, School of Public Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
Instructor Department Of Public Health, Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences, Torbat Heydariyeh , Iran.
School of Public Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
PhD Student in Biostatistics, Department of Biostatistics, Faculty of Paramedical, shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
چکیده
مقدمه: شناخت ادراک و انتظارهای دانشجویان و تعیین میزان اختلاف بین وضعیت موجود با وضعیت مورد انتظار آنها، بستری مناسب برای اتخاذ استراتژی های کاربردی جهت ارتقای کیفیت خدمات آموزشی فراهم نماید. این پژوهش با هدف ارزیابی کیفیت خدمات آموزشی ارائه شده در دانشکده بهداشت مشهد از دیدگاه دانشجویان انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی – مقطعی ۸۶ نفر از دانشجویان دانشکده بهداشت به روش نمونه گیری طبقه ای در سال تحصیلی ۹۴- ۱۳۹۳ انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامهی استاندارد مدلSERVQUAL که به سه بخش، قسمت اول: مشخصات فردی، قسمت دوم: ۲۸ سوالات جهت سنجش سطح ادراک و قسمت سوم: ۲۸ سوال جهت سنجش سطح انتظار در ابعاد پنج گانه کیفیت خدمات آموزشی با مقیاس ۷ درجه ای طیف لیکرت ارائه شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۸ و آماره های توصیفی (فراوانی و درصد، میانگین و انحراف معیار) و آزمونهای تی زوجی و همبستگی در سطح معناداری ۰۵/۰ انجام شد. نتایج: در هر پنج بعد کیفیت خدمات، شکاف منفی وجود دارد. بیشترین میانگین شکاف در بعد تضمین (۲۶/۱±۱۴/۲-) و بعد از آن به ترتیب در ابعاد پاسخگویی (۴۸/۱±۹۹/۱-)، فیزیکی (۴۱/۱±۷۲/۱-) و همدلی (۲۸/۱±۶۴/۱-) مشاهده گردید و کمترین میانگین شکاف مربوط به بعد اطمینان (۱۱/۱ ±۳۸/۱-) بود و در تمام ابعاد خدمات بین واقعیت ها و انتظارات تفاوت معنی داری مشاهده گردید (۰۰۱/۰ > p). در نهایت شکاف کلی کیفیت خدمات برابر با ۱۳/۱±۷۴/۱- به دست آمد. نتیجه گیری: سطح انتظار دانشجویان فراتر از درک آنها از وضعیت موجود است و در هیچ کدام از ابعاد خدمات آموزشی، به ویژه بعد تضمین، انتظارات آنها برآورده نشده است.کلیدواژه ها
SERVQUAL, Quality, Educational Services, Perception, Expectation, Student, سروکوال, کیفیت خدمات آموزشی, سطح انتظار, سطح ادراک, دانشجواطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.