تحلیل قابلیت اعتماد تاندون سکوی پایه کششی در کشش حدی در حالت سالم و صدمهدیده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI19_248
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا تابش پور

استادیار و عضو هیئت علمی ، قطب علمی هیدرو دینامیک و دینامیک متحرک های دریایی دانشگاه صنعتی شریف

نگین نظری

کارشناس ارشد، دانشگاه صنعتی شریف

محمدرضا محمودی

کارشناس ارشد، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

سکوهای پایه کششی از جمله مهمترین سازه های دربایی برای استخراج نفت در آب های عمیق می باشند. این سازه ها توسط سیستم مهار متشکلاز تاندون های پیش کشیده به بستر دریا مهار می شوند. حفظ یکپارچگی این سازه ها در شرایط بد محیطی امری حیاتی است. در این مقاله یکسکوی پایه کششی برای عمق ۸۰۰ متر در شرایط دریایی دریای شمال در نرم افزار تجاری موزز شبیه سازی شده است. با استفاده از روش المانمرزی و تئوری تفرق سه بعدی تاریخچه زمانی کشش در تاندون ها در حالت سالم و حالتی که یکی از تاندون ها از سیستم مهار حذف شود. محاسبهشده است. دو سیستم مهار متشکل از ۱۲ و ۱۶ تاندون معادل برای سازه در نظر گرفته شده است. شاخص قابلیت اعتماد و احتمال شکست سازه باروش شبیه سازی مونت کارلو با استفاده از نرم افزار Rt محاسبه شده است. ملاحظه شد که حذف یک تاندون احتمال شکست تاندون مجاور را بهشدت افزایش می دهد. همجنین افزایش تعداد تاندون از ۱۲ به ۱۶ تاندون عملکرد سازه را در حالت صدمه دیده بهبود می بخشد.

کلیدواژه ها

سکوی پایه کششی، تاندون، کشش حدی، قابلیت اعتماد، شبیه سازی مونت کاریو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.