بررسی تاثیر کولار بر مقاومت پنل های تحت بارگذاری انفجاری زیر آب توسط نرم افزار LS-Dyna

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI19_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ربیعی

دانشجوی دکترا مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان

محمدمهدی قانع

دانشجوی دکترا مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان

سهراب رضایی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان

محمود محمدی ملکسری

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت

چکیده

در این مقاله، تاثیر کولار بر مقاومت پنل ها در انفجارهای زیر آب مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور در ابتدا پنلی که تنها متشکل از یکورق فولادی به ضخامت ۶ میلیمتر است مورد بارگذاری انفجاری قرار گرفته است. با ثابت نگه داشتن فاصله خرج انفجاری از پنل و افزایش مقدارخرج، مقاومت پنل مورد ارزیابی بدست آمده است. سپس با افزایش ۴ لایه کولار به پنل این روند تکرار شده و مقاومت پنل مورد ارزیابی قرارگرفته است. طبق انتظار با افزایش لایه های کولار، پنل مقاومتر شده و به خرج انفجاری بیشتری جهت ایجاد پارگی در آن نیاز است. در گام بعدیورق فولادی به دو ورق با ضخامت ۳ میلیمتر تقسیم شده و ۴ لایه کولار در بین این دو ورق قرار داده شده است. با توجه به نتایج حاصل شدهاز شبیه سازی بارگذاری انفجاری بر پنل های ذکر شده، مشخص شد که کولار در حالتی که بتواند بطور آزادانه دچار کشیدگی شود بهترین عملکردجذب انرژی را در خواهد داشت. همچنین طبق این شبیه سازی ها پنل از قسمت های کناری که گیردار شده است دچار پارگی می شود. با توجهبه تقارن موجود در فرایند انفجار تمامی شبیه سازی های انجام گرفته در این مقاله به صورت یک چهارم مدلسازی شده اند که این کار افزایشچشمگیر سرعت شبیه سازی را به دنبال داشته است.

کلیدواژه ها

انفجار، کولار، LS-Dyna ، شناور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.