بررسی ضرورت و اهمیت سواد رسانه ای برای معلمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA02_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله صادقی

۱- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

محمدعلی شلیلی

۲- دبیر اداره آموزش و پرورش شهرستان آبادان

شکوه میرزائی

۳- دبیر اداره آموزش و پرورش شهرستان آبادان

سیدمحمد جعفری

۴- کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه پیام نور شیراز

حفیظ اله عبادی اصل

۵- کاردانی تربیت بدنی دانشگاه علمی کاربردی گچساران ۱

چکیده

رسانه ها در سال های اخیر به طور قابل توجهی در حال رشد هستند، با سرعت فزاینده ای، در فرهنگ ها نفوذ می کند و مردم را در انبوهی از اطلاعات غرق می کند. این ابزارهای فراگیر با استفاده از ترکیب قدرتمندی از کلمات، تصاویر و صداها روزانه ما را در معرض هزاران پیام قرار می دهند که درک پیام های متنوع آنها مستلزم ایجاد و تقویت مجموعه بسیار وسیعی از سواد است. این نوع سواد اصطلاحا سواد رسانه ای نامیده میشود. سواد رسانه ای لازمه مهارت های یادگیری قرن بیست و یکم است که عموم مردم، و عمدتا دانش آموزان، برای تفکر هوشمندانه و رویارویی با چالش های رسانه ای فعلی باید به آن دست یابند. این مقاله با هدف بررسی مسائل مربوط به اهمیت آموزش سواد رسانه ای به معلمان و مرور مقالات ارائه شده در این حوزه انجام شده است. این پژوهش مروری ساختارمند به انواع مطالعات صورت گرفته در این حوزه انجام داده است تا رویکردهای موجود در نظام های آموزش دنیا در حوزه این مهم را مورد بررسی قرار دهد. هدف مطالعه این تحقیق، بررسی رویکردهای حال حاضر در میزان اهمیت سواد رسانه ای معلمان در سیستم های آموزشی، روش های سنجش آن و بررسی نحوه استفاده از آن در فرایند های آموزش سواد رسانه ای به دانش آموزان مقاطع مختلف است. نتایج این پژوهش نشان داده است که تسلط معلمان بر مباحث سواد رسانه ای بسیار حائز اهمیت بوده و به کارگیری صحیح آن در فرآیند تدریس به دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی بسیار موثر است. به کار بستن این شیوه می تواند ضعف دانش آموزان همچنین معلمان را در درک حقیقت مطالبی که از رسانه ها دریافت می کنند بهبود بخشد و همچنین به آنها کمک کند رویکرد مناسبی نسبت به محتوای دریافت شده از رسانه داشته باشند.

کلیدواژه ها

سواد رسانه ای، نظام آموزشی، معلمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.