نقش مدیریت اجرائی سازمان شهرداری تهران در حوزه حمل ونقل درون شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 4، شماره: 38
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-4-38_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید ستوده علم باز

*دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد مدیریت اجرائی ، دانشگاه پیام نور ساوه

چکیده

یکی از مسائلی که همواره مدیران شهری تهران درگذشته و حال با آن مواجه بوده اند مشکل حمل ونقل درون شهری بوده است. با توجه به گسترش سریع شهر تهران در نیم قرن اخیر و ترددهای روزانه شهروندان و به وجود آمدن مشکلاتی همچون ترافیک های پرحجم، آلودگی های زیست محیطی، سمعی و بصری و ... توجه مدیران اجرائی شهری را به حل این مشکل اجتناب ناپذیر کرده است.. برای حل مشکل ترافیک و حمل ونقل درون شهری ایجاد یک تحول اساسی و زیربنایی گامی بسیار مهم است. برای حل معضل ترافیک شهر تهران که به علت استمرار سالیان متمادی ریشه دار شده است، ضروری است که ابتدا ریشه یابی و مطالعه دقیق از علل وجودی، ناهنجاری های مدیریت ترافیک شهر تهران صورت گرفته و در مرحله بعد با انجام برنامه ریزی جامع و اتخاذ سیاست های صحیح و روش های سنجیده نسبت به تغییر این فرهنگ و حرکت به سوی فرهنگ سالم ترافیک اقدامات لازم صورت پذیرد. جهت دستیابی به اهداف غایی مدیریت اجرائی امور حمل ونقل و ترافیک درون شهری تهران، مشخص کردن جایگاه ویژه هر یک از متولیان امر من جمله: سازمان حمل ونقل و ترافیک شهر تهران، مرکز مطالعات جامع حمل ونقل و ترافیک شهر تهران و شرکت کنترل ترافیک شهر، شرکت کنترل کیفی هوا، مرکز سیستم اطلاعات جغرافیایی شهر تهران (GIS)، مرکز مطالعات برنامه ریزی شهر تهران وزارت مسکن و شهرسازی معاونت های فنی و عمرانی وزارت کشور معاونت راهنمایی و رانندگی امور حمل ونقل نیروی انتظامی ضروری به نظر می رسد و هر یک حلقه ای از این زنجیر متصل محسوب می شوند و عملکرد آنان بسیار حائز اهمیت است. در این پژوهش از مدل مفهومی چهاربعدی شناخت شناسی چالش و مدل تحلیل سه شاخگی و سپس کتابخانه ای بهره گرفته شد، همچنین از ۱۰۰ معاون، مدیر، مشاور و کارشناس متخصص حوزه ترافیکی از طریق پرسشنامه استفاده گردید. نتایج نشان داد که لزوم اصلاح ماهیتی من جمله پیاده سازی نگرش انسان محور در تدوین قوانین، اسناد بالادست و برنامه ها، لزوم اصلاح ساختاری من جمله پیاده سازی مدیریت یکپارچه و برقراری هماهنگی بین دستگاه های مسئول در مدیریت شهری، لزوم اصلاح زمینه ای و محیطی من جمله لزوم اصلاح نگرش شهروندان و تقویت فرهنگ در جهت نگرش مثبت به حمل ونقل عمومی در برابر استفاده از وسیله شخصی و لزوم اصلاح رفتاری من جمله تشویق و تقویت مدیریت اجرایی بر پایه ادامه حیات مناسب سازمان امری ضروری و حتمی است.

کلیدواژه ها

مدیریت اجرائی، سازمان شهرداری تهران، حمل ونقل عمومی، حمل ونقل درون شهری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.