ریشه شناسی چند لغت در ترجمه ای از عهد عتیق
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دوفصلنامه زبان شناخت، دوره: 3، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_LANG-3-6_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 258
نویسندگان
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند
چکیده
اسفار خمسه لندن تنها ترجمه تاریخ دار فارسی عبری از اسفار خمسه است. این متن در ۱۳۱۹ میلادی مطابق ۷۱۹ هجری قمری کتابت شده است. همه محققان، به پیروی از نظر لازار، این متن را متعلق به جنوب غربی ایران می دانند. اما باید توجه داشت که برخی لغات شرقی (مانند لغات حوزه ماوراءالنهر و هرات) نیز در آن دیده می شود. در این مقاله، به ریشه شناسی تعدادی از لغات این متن خواهیم پرداخت. این لغات عبارت اند از: b’z sknydn, bγr’wydn, bγr’w/bγr’y, br ryšydn/wr ryšydn, bprčn-, dr gwrx’nydn, jng k’rydn, snyl, syl, m’rh, mwžndh/mwzydg’r, nwxrys/nwxrys’nydn, wysh.. در نهایت، خواهیم دید که اغلب این لغات در زبان های شرقی ایران ریشه دارند یا در گونه های زبانی فارسی شرقی به کار می روند.کلیدواژه ها
اسفار خمسه لندن, فارسی عبری, ریشه شناسی, فارسی جنوب غربی, فارسی شرقیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.