بررسی بحران آوارگی در جهان به واسطه مخاصمه مسلحانه با تاکید بر بحران سوریه،اوکراین و افغانستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC02_459
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحمید افروغ

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان

مهدی کوه پیکر بوشهری

دانشجوی دکتری گروه حقوق بین الملل، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

چکیده

به واسطە وقوع مخاصمات مسلحانه فراوان بین انسان ها، تمدن ها، مذاهب و دولت ها، جهان با بحران آوارگی مواجه شده است. بر همین اساس، جامعه بین الملل به ویژه درسده های جدید کوشیده است به انحاءمختلف در جهت کاهش تلفات جانی و مالی و آوارگی ناشی از این مخاصمات گام بردارد. از این روف هدف تحقیق حاضر بررسی بحران آوارگی در کشورهای سوریه، اوکراین و افغانستان می باشد. مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی -تحلیلی، ضمن بررسی و تحلیل تعهدات جهان در برابر بحران آوارگی با توجه به جنگ ها و ناامنی ها در اوکراین، سوریه و افغانستان به واسطه مخاصمات مسلحانه به این نتیجه رسید که دولت ها باید مانع از شروع مخاصمات مسلحانه و درنتیجه آوارگی شوند و در صورت بروز این اتفاقات و مواجه با بحران آوارگی، کشورها موظف به پذیرش و رسیدگی به امورات آوارگان هستند. همچنین مشخص گردید آوارگی حقی هست که افراد در شرایط اضطراری از آن استفاده می کنند و از قوانین بین المللی برخوردار هستند. با بررسی میزان آوارگی در جهان مشخص گردید کشورهای سوریه، افغانستان و اوکراین با توجه با جنگ های مسلحانه اخیر بالاترین میزان آوارگی را در جهان داشتند. با شروع جنگ های مسلحانه آوارگان کشورهای مذکور غالبا به کشورهای همسایه با سرعت بسیار زیادی مهاجرت کردند مثلا بیشترین آوارگان سوریه در (ترکیه، لبنان و اردن)، افغانستان (ایران، پاکستان و تاجیکستان) و اوکراین (بلاروس، لهستان، مولداوی...) قرار دارند ورود این حجم از آوارگان برای کشورهای میزبان مسئولیت هایی به همراه دارد که این کشورها را موظف به نجات جان آوارگان می کند

کلیدواژه ها

بحران آوارگی، مخاصمه مسلحانه، سوریه، اوکراین، افغانستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.