مناقشات دریایی ترکیه و یونان در دریای اژه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC02_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه رسول پور نالکیاشری

دکتری حقوق بین الملل،دانشکده علوم اجتماعی،مرکز تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور،تهران،ایران

چکیده

ترکیه و یونان دو کشور همسایه ساحلی با سابقه همکاری های گسترده سیاسی و اقتصادی و منافع متضاد از اواسطه دهه ی ۱۹۵۰ تاکنون با اختلاف های متعددی روبه رو شده اند که ریشه آن را می توان در مباحث پیرامون دریای اژه جستجو کرد. مناقشه های دریایی اژه مجموعه ای از مسائل چالش برانگیز مرتبط با حاکمیت و حقوق حقه ی ناظر بر مرزهای دریایی در دریای نیمه بسته اژه فیمابین ترکیه و یونان است. زنجیره ی اختلاف های مذکور از دهه ی ۱۹۷۰ تا به امروز تاثیر زیادی بر روابط دو کشور داشته است. این مقاله با روش تحلیل-توصیفی سعی داشته،ضمن بررسی این مناقشه ها در زمینه تعیین عرض دریای سرزمینی،تحدید فلات قاره و در پی آن منطقه انحصاری اقتصادی در دریای اژه،شرایط کنونی حاکم بر آن را ترسیم نماید

کلیدواژه ها

ترکیه، تحدید حدود دریایی، جزایر، دریای اژه،فلات قاره،یونان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.