نقش نیروهای نظامی و امنیتی خصوصی در عملیات های حفظ صلح سازمان ملل متحد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC02_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه دروگری

دانشجوی دوره دکتری حقوق بین الملل عمومی، گروه حقوق، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

جهان بعد از پایان جنگ سرد شاهد رشد و گسترش نیروهای نظامی و امنیتی خصوصیPMSC که به صورت قانونی تشکیل شده اند، بود که نقش هایمتعددی در مخاصمات، امنیت بین المللی و بازسازی های بعد از درگیری ها ایفا می کنند.تشکیل این نیروها و روند جهانی خصوصی سازی جنگ از اوایل دهه ۹۰ آغاز شده است به طوری که در دو دهه گذشته شاهد رشد سریع و تقویت فعالیت های نظامی خصوصی در جهان هستیم. امروزه ده ها هزار نفر از پیمان کاراندر قالب PMSC ها با ارائه طیف گسترده ای از خدمات به دولت ها، سازمان های بین المللی، شرکت ها و سازمان های غیردولتی در سراسر جهان فعالیت میکنند. از زمان اولین حضور نیروی مداخله گر در جریان بحران سوئز در سال ۱۹۵۶، عملیات حفظ صلح راه طولانی را طی کرده است. سازمان ملل متحد شاهد تحول تدریجی نقش خود در حفظ و برقراری صلح در سراسر جهان بوده است و عملیات های آن به تلاش های چندمنظوره پیچیده و وسیع تبدیل شده است که مسئولیت حفاظت از غیرنظامیان، تسهیل فرآیندهای صلح، کمک به جریان های انتخاباتی و بسیاری موارد دیگر را به نیروهای حافظ صلح محول نموده است. در کنار نیروهای سازمان ملل، نیروهای نظامی – امنیتی خصوصی نیز در گسترش قلمرو فعالیت های سازمان ملل مشارکت داشته اند و وظایف پیچیده تری را انجام داده و به بخش جدایی ناپذیر از هر عملیات بزرگ سازمان ملل تبدیل شده اند. مقاله حاضر با روش توصیفی – تحلیلی به ماهیت این نیروها و نحوه فعالیت آن ها در سازمان ملل می پردازد و به دنبال پاسخ به این پرسش اصلی که جایگاه این نیروها به توجه ماهیتشان در ساختار سازمان ملل متحد و از منظر حقوق بین الملل چیست؟

کلیدواژه ها

نیروهای نظامی و امنیتی خصوصی، سازمان ملل متحد، عملیات حفظ صلح، حقوق بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.