رابطه منطقی جرائم پزشکی با تخلفات پزشکی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC02_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا فانی

استادیار گروه حقوق دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

محمدرضا منافی پور

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، تبریز، ایران

چکیده

مراکز متعددی شامل دادسرا وسازمان های پزشکی قانونی و نظام پزشکی با کسب نظر کارشناسی کمسیون های تخصصی ، کار رسیدگی به شکایت بیماران را بر عهده دارند. قانون مجازات اسلامی، قانون آئین دادرسی کیفری،قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی و آئین نامه رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین حرفه پزشکی و رشته های وابسته مبانی قانون آئین دادرسی هستند.مجازات ها عمدتا شامل مجازات های انتظامی و یا پرداخت دیه هستند.رعایت موازین فنی وعلمی در اقدامات تشخیص و درمان مهم ترین معیاری است که در بررسی شکایت مورد استناد محاکم قضائی و هیات های انتظامی قرار می گیرد. به جرائم پزشکی در دادگاه های عمومی، دادگاه انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی، شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشت و دادسرای جرائم پزشکی صلاحیت رسیدگی دارند و به تخلفات پزشکی در دادگاه و دادسرای انتظامی مستقر در سازمان نظام پزشکی رسیدگی می شود.می توان گفت رابطه منطقی بین جرائم پزشکی و تخلفات پزشکی عموم و خصوص مطلق است بدین معنی که هر جرم پزشکی تخلف انتظامی نیز محسوب می شود (مثل جرم افشای اسرار بیماران که طبق ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی جرم محسوب شده و همچنین طبق ماده ۳ آئین نامه انتظامی، تخلف نیز محسوب می شود) ولی هر تخلفی لزوما جرم نیست( مثل ظاهر غیر آراسته)

کلیدواژه ها

جرائم پزشکی، تخلفات پزشکی ، رابطه منطقی، قانون، حقوق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.