مسئولیت کیفری و مدنی ناشی از انتقال بیماری کرونا در حقوق ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC02_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا بیک محمدی اندریان

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده علوم اسلامی،دانشگاه تبریز،ایران

چکیده

کرونا، امروزه به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های کشنده، رفته رفته به یکی از مهم ترین بحران هایی که انسان معاصر با آن روبروست، تبدیل شدهاست. هدف پژوهش حاضر که با شیوه توصیفی- تحلیلی و با روش کتابخانه ای تدوین شده است، هدف، آن است که رویکرد حقوق کیفری ایراندر مورد مسئولیت کیفری ناشی از انتقال کرونا بررسی شود.. جمعیت رو به فزونی مبتلایان به ویروس کرونا، به تدریج، نه تنها پزشکان بلکهحقوقدانان و متولیان سیاست جنایی و نظام عدالت کیفری را نیز به تعمق و تامل بیشتر پیرامون این مساله واداشته است. ازجمله مهم ترین ابعاد و جوانبحقوقی این مساله به ویژه از زاویه حقوق کیفری، لزوم جرم انگاری رفتارهای انتقال دهنده این ویروس و مواجه کردن آن ها با مجازات های نسبتاشدید، به ویژه در مواقعی است که این رفتارها، آگاهانه و عامدانه و به صورت تقصیرآمیز رخ می دهند. نتایج حاصله نشان دهنده این است که درکشور ما رویکرد قانون گذار و نظام عدالت کیفری، چندان که باید و شاید، قابل دفاع نیست و به نظر نمی رسد قوانین کیفری در کشور ما رویکردمناسب و موثری در زمینه مقابله با انتقال ویروس کرونا، اتخاذ کرده باشند

کلیدواژه ها

مسئولیت کیفری،مسئولیت مدنی، انتقال کرونا، حقوق کیفری ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.