نقش حقوق جزای اختصاصی در حمایت کیفری از آمران به معروف و ناهیان از منکر
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
- کد COI اختصاصی: LAWJC02_111
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 243
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه پیام نور واحد تهران جنوب
چکیده
اگر وجود حمایت های کیفری از مردم در قبال اجرای وظیفه امر به معروف و نهی از منکر نسبت به کارگزاران حکومتی وجود نداشته باشد و قانون گذار به وضع قانونی متناسب در این حوزه، اقدام نکند، افراد ترغیب به اجرای این فریضه الهی نسبت به کارگزاران حکومتی نمی شوند. فلذا یکی از روش هایی که می تواند به اختیار و توانایی افراد، اعم از حقوقی و حقیقی، جهت اجرای مطلوب این فریضه کمک کند. رویکرد حمایتی قانون گذار از این افراد می باشد. با توجه به اینکه یکی از وظایف مصرح در اصل ۸ قانون اساسی، ضمن بکارگیری حقوق کیفری با بهره گیری از نهادها و قواعد حمایتگرانه در قلمرو حقوق جزای اختصاصی، می توان آمران به معروف و ناهیان از منکر را نسبت به تعرض های احتمالی کارگزاران حمایت نمود. در رابطه با احصاء نهادها و قواعد حمایت گرانه در قلمرو حقوق جزای اختصاصی می توان به عنوان رویکرد حمایتی قانون گذار از آمرین به معروف و ناهیان از منکر، به بررسی جرم انگاری وکیفر گذاری مقتضی نسبت به کارگزاران خاطی یا ذی نفع علیه آمران به معروف و ناهیان از منکر از جمله نهادها و قواعد حمایت گرانه در این زمینه اشاره نمود.در نهایت باید به این موضوع اشاره نمود که اجرای وظیفه امر به معروف و نهی از منکر مردم در قبال کارگزاران حکومتی در قالب های مختلفی امکان پذیر است و می توان اجرای این وظیفه را از سوی مردم در برابر کارگزاران حکومتی در قالب حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی نظیر سازمان های مردم نهاد، اتحادیه ها، احزاب و قراردادکلیدواژه ها
حقوق جزای اختصاصی،حمایت کیفری،کارگزاران خاطیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.