بررسی تطبیقی ارزش شهادت زن در ایران، فقه اسلام و حقوق بین الملل
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
- کد COI اختصاصی: LAWJC02_104
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه غیرانتفاعی ارشاد دماوند
سبا رجبی، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه غیرانتفاعی ارشاد دماوند
چکیده
اقوال فقهای امامیه در مورد اعتبار شهادت زن بر دو قول مبتنی است، دسته ای برای شهادت زن موضوعیت قائل هستند، لذا شهادت زن را منحصر به نصوص فقهی می دانند. از این حیث در مواردی فقط شهادت زن را پذیرفته اند، در مواردی برای شهادت زن اعتباری قائل نشده و آن را منحصر به مردان دانسته اند و در مواردی شهادت زن را درصورتی دارای اعتبار می دانند که منضم به قسم باشد و در اعتبار آن از نظر عدد با مردان تفاوت قائل شده اند. دسته ای دیگر از فقها برای شهادت زن طریقیت قایل شده اند لذا حصول اطمینان برای قاضی محکمه را به طور مطلق مبنای اعتبار شهادت دانسته اند. حقوقدانان نیز به پیروی از فقه امامیه به شرحی که گذشت، در مورد شهادت زن نظر خود را بیان داشته اند. البته می توان برای شهادت در حدود الهی به صورت مطلق، موضوعیت قائل شد و در غیر حدود الهی به صورت مطلق طریقیت را مبنا قرار دادکلیدواژه ها
شهادت، گواهی، ارزش شهادت زنانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.