بررسی معایب و محاسن تمرکز تشکیلات قضایی دیوان عدالت اداری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
- کد COI اختصاصی: LAWJC02_101
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 292
نویسندگان
گروه حقوق، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
دانشجوی دوره دکتری حقوق خصوصی، گروه حقوق، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز،ایران
چکیده
با توجه به این که دیوان عدالت اداری به عنوان عالی ترین مرجع قضاوتی اداری در کشور ایران به امور در صلاحیت خود مبادرت می ورزد این سوال مهم مطرح می باشد که علی رغم عملکرد ارزشمند دیوان ، چگونه یک مرجع قضاوتی متمرکز در یک کلان شهر به همه دعاوی اداری در قلمرو یک کشور رسیدگی می نماید، حال آنکه دادگاه های دادگستری در تمامی قلمرو کشور پراکنده و به حل و فصل دعاوی می پردازد. چه محاسن و معایبی در راه این مهم وجود دارد. قطعا تمرکز این مهم در مرکز، بروز مشکلاتی را به همراه دارد که به عنوان مثال منجر به عدم سهولت دسترسی به این مرجع می گردد. همچنین حضور مرجع محلی در استان یا شهر دسترسی آسان مردم و جلوگیری از اطاله دادرسی را بهمراه دارد. ذات وجودی این چنین مراجع مهمی ایجاب می کند که برای اقتدار اجرایی در پیشگیری از فساد و قانون گریزی مقامات و مامورین و نیز عدم نفوذ و تاثیرگذاری، سیستم اداره آنها به صورت متمرکز باشد. بدین منظور دراین مقاله با بستر شناختی و معلوماتی که از طریق تحقیقات بنیادی نظری فراهم شده و با توجه به ماهیت مقاله ،اطلاعات را به روش کتابخانه ای گرداوری و در مرحله بعد موضوع مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته استکلیدواژه ها
تمرکز، عدم تمرکز، دیوان عدالت اداریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.