بررسی امکان وصول دین از محل اموال فکری مدیون

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرام سلیمانی بروجردی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

چکیده

کی از حقوق مسلم افراد در قانون، امکان وصول دین از محل اموال مدیون می باشد؛ به این ترتیب که در صورت امتناع مدیون، دائن با مراجعه به محاکم و طبق قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی این امکان را دارد که اموال مدیون را توقیف و از محل فروش آنها در صدر استیفای حقوق و دیون خود برآید. در این میان ممکن است مدیون دارای مالکیت معنوی باشد که از اسلاف آن باید ملکیت بر آثار صنعتی، ادبی و هنری را برشمرد. تردید در عینیت و قابلیت فروش این اموال و همچنین عدم وجود صراحت قانون در امکان توقیف و فروش آن ها، محل بحث جدی در میان حقوق دانان و فقها است. لذا محقق با بهره گیری از پژوهش حاضر و با استفاده از روش های متداول کتابخانه ای درصدد روشن نمودن وضعیت این نوع اموال از لحاظ امکان توقیف و فروش برآمد. در نهایت نتیجه حاصله این حقیقت را نشان می دهد که مال را هر چند غیرقابل دیدن باشد می توان مال محسوب نمود، زیرا مولفه حقیقی میزان ارزش اقتصادی در دنیای خارج است. در رابطه با توقیف و فروش اموال فکری نیز می توان با در نظر گرفتن ماده ۶۵ قانون اجرایی احکام مدنی و مفهوم مخالف آن، حکم بر تجویز آن داد

کلیدواژه ها

دین، مدیون، دائن، اموال فکری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.