میراث مشترک بشریت و ارتباط آن با حقوق بشر
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
- کد COI اختصاصی: LAWJC02_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 205
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل، گروه علمی حقوق، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ ، تهران، ایران
دانشیار حقوق بین الملل،گروه علمی حقوق، دانشگاه پیام نور تهران، صندوق پستی ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ ، تهران، ایران
چکیده
میراث مشترک بشریت به کلیه مسائلی مربوط می شود که نفع جامعه بشری و کل بشریت در آن ها لحاظ شده است و به عبارت دیگر کلیه اماکن، اموال و اموری که متعلق به کلیه جامعه بشری است و هیچکس صاحب آن ها نمی باشد هیچ قدرتی منحصرا حق اعمال حاکمیت بر آن ها را ندارد و منافع آن متعلق به همه انسان ها می باشد. افزون بر این، میراث مشترک بشریت مقوله ای است که اجرا و احترام به آن موجب تحقق صلح و توسعه پایدار در همه زمینه ها گشته و از سوی دیگر، تضمین کننده حق بهره مندی از منافع مشترک بشریت است. در نتیجه کوشش برای فهم آن به ویژه در شرایط کنونی از لزوم و ضرورت بالایی برخوردار است. تحقیق حاضر تلاش دارد تا رابطه میان میراث مشترک بشریت و حقوق بشر را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. فکر ارتباط میان میراث مشترک بشریت با حقوق بشر بین الملل به اوایل دهه ۱۹۷۰ بر میگردد و کارل واساک بود که حق بر میراث مشترک بشریت را جز گروه حقوق بشر قرار داد و دلیلی که میراث مشترک بشریت به اندازه سایر حقوق نسل سوم توجه علمی زیادی کسب نکرده این است که همیشه به عنوان بخشی از نسل سوم حقوق بشر و یا پلی مابین تحقق سایر حقوق بشر و میراث مشترک بشریت در نظر گرفته شده است. در این تحقیق تلاش خواهیم کرد تا ضمن تعریف مفهوم میراث مشترک بشریت و نیز مفهوم حقوق بشر، در دو اصل نفع بشریت و عدم تخصیص، به رابطه میراث مشترک بشریت و حقوق بشر در عصر حاضر بپردازیمکلیدواژه ها
میراث مشترک بشریت، حقوق بشر، اصل نفع مشترک، اصل عدم تخصیص، حقوق بین المللمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.