جرم شناسی پوشیدن لباس روحانی توسط غیر روحانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC02_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا الهامی

استادیار گروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه تبریز، ایران

امین کهن سال تمر

دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی-دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

انسان ها از زمان های بسیار دور که هنوز از تمدن و شهر نشینی فاصله زیادی داشتند، پی به اهمیت لباس برده بودند، چراکه آن ها را درمقابل سرمای کشنده و گرمای طاقت فرسا حفظ می کرده است و به اصطلاح مهم ترین دستاورد بشر برای انطباق با محیط خود بهحساب می آمد. ولی بعدها انسان ها به تاثیر شگرف لباس در جذب دیگران و برقرای ارتباط عاطفی در مرحله اول و چگونگی ارتباطبا دیگران بخاطر مشخص کردن روحیه ی درون انسان ها در مراحل بعدی پی بردند تا جایی که رفته رفته نوع لباس تاثیر زیادی در بهدست آوردن جایگاه و مرتبه اجتماعی نقش مهمی ایفا کرد. با بررسی صحنه حیات انسان، به حیات فردی و صنفی، این نتایج حاصلمی گرددکه نیاز غیرمادی انسان به مراتب از نیاز مادی او فراوان تر و اساسی تر است. زیرا حقیقت انسان و انسانیت در گرو عناصرغیرمادی است، از جمله نیاز به وحی، نیاز به دین و نیاز به هدایت آسمانی. پروردگار متعال برای رفع این نیازهای مهم شخصیت هایبرگزیده ای را به همراه پیام آسمانی و از جمله سه مسئولیت بزرگ دریافت پیام خدا، انتقال پیام به مردم، اجرا و تحقق بخشیدن به آنمحتوا به میان مردم فرستاد که پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص) و غیبت آخرین وصی این تفسیر و تبلیغ دین نیازمند متولیانیبود که دنباله رو حرکت پیامبران و امامان باشند، که این گروه روحانیون و عالمان دین نام گرفتند که پوشش ویژه ای اختیار کردندتابه نوعی ارتباط با مخاطب آسان شود. وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷زمینه ساز بسیاری از بسترهای جدید در ایران بود. یکی ازاین بسترها که در سال های مبارزه، انقلاب و بعد از آن مهیا شد بستر گسترش معارف اسلامی بود و این وظیفه را قشر روحانیت برعهده داشت. روحانیون یکی از بزرگ ترین نقش ها را در تحقق انقلاب داشتند و پس از انقلاب نیز به برکت ظرفیت های انقلابمسئولیت تبلیغ دین و معارف اسلامی را برعهده گرفتند. با جدیتر شدن مسئولیت های روحانیون و حضور گسترده روحانیت درصحنه های مختلف در ایران ممکن است برخی از سودجویان با سوء استفاده از جایگاه لباس روحانیت دست به کارهای غیرقانونیبزنند، از طرفی ممکن است برخی هم به جهت تمسک به حق انتخاب پوشش که یکی از حقوق بنیادین بشر است یا حتی تاسی بهسنت پیامبر و ائمه دین در پوشیدن عبا و عمامه بخواهند از لباس روحانیت استفاده نماید. این مقاله درصدد است ضمن تبیین ماهیتلباس روحانیت، جرم شناسی پوشیدن لباس روحانی توسط دیگران را بررسی نماید

کلیدواژه ها

روحانی،لباس، سوء استفاده از یونیفرم،آزادی پوشش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.