نقش بایوفاسیس ها در تشخیص سکانسها رسوبی توالی ائوسن در ناحیه حمزه علی

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: پنجمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI05_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین وزیری مقدم

دانشگاه اصفهان، دانشکده ی علوم، گروه زمین شناسی

پرستو ترانه

دانشگاه اصفهان، دانشکده ی علوم، گروه زمین شناسی

چکیده

بایوفاسیس های غالب در رسوبات ائوسن ناحیه ی حمزه علی که جزء زاگرس مرتفع می باشد از عمیق به کم عمق عبارتند از: 1- فرامینیفر پلانکتونیک، 2- نومولیتیده، دیسکوسیکلینده، فرامینیفر پلانکتونیک، 3- نومولیتیده، دیسکوسیکلینیده، 4- آلوئولینا، نومولیس، 5- آلوئولینا-اربیتولیس-سومالینا 6-آلوئولینا-میلیولید-بایوکلاست. بایوفاسیس های فوق الذکر حاکی از آن هستند که رسوبات ائوسن ناحیه ی مورد مطالعه در یک پلاتفرم کربناته از نوع شلف باز ته نشست پیدا کرده اند. در این پلاتفرم در طول ائوسن زیر محیطهای دامنه ی شلف عمیق، بخشهای داخلی، میانی و خارجی شلف کم عمق دریای باز تشخیص داده شده است. سه سکانس رسوبی در توالی ائوسن تشخیص داده شده است.Transgressine Systems Tracts با فرامینیفرهای پهن و بزرگ منفذدار و فرامینیفرهای منفذدار (بایوفاسیس 1 و 2 و 3) مشخص می گردد. فراوانی فرامینیفرهای بدون منفذ و وجود فرامینیفرهای منفذدار (بایوفاسیس 4 و 5 و 6) نشانگر رسوبات Hghstand System Tracts دیده می شود. مرز سکانسها با تغییرات ناگهانی در مشخصات سنگ شناسی و فونی مشخص می شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.