تاثیر تمرینات یوگا بر تعادل و خطر افتادن در سالمندان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی فیزیولوژی ورزشی
- کد COI اختصاصی: UMAPHYSIO01_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 130
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
هدف: تغییرات فیزیولوژیکی مربوط به افزایش سن و مشکلات عضلانی میتوانند خطر حوادث و صدمات را در میان سالمندان افزایش دهد. عدمتعادل و افتادن از مشکلات عمده در افراد سالمند است.افراد با استفاده از تمریناتورزشی میتوانند همگام با افزایش سن، مهارتهای حفظ تعادل را توسعه دهند و یا حتی برخی از مهارتهای از دست رفته را بازیابند. یوگا نوعی ورزش است که باعث نیرو بخشیدن به عضلات و اعصاب و همچنین حفظ تعادل میشود. از اینرو هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تمرینات یوگا بر تعادل و خطر افتادن در سالمندان است.روش شناسی: روش تحقیق مطالعه حاضر از نوع مروری میباشد. کلید واژه های جستوجوشده، سالمندی، تعادل، افتادن و یوگا در پایگاه علمی پابمد، گوگل اسکولار، SID، مگیران، ایرانداک بود و تعداد ۱۲ مقاله مورد بررسی قرار گرفت.نتایج : یافته ها نشان داده است که تمرینات یوگا با ضعف عضلانی ناشی از روند پیر شدن مقابله میکند و بر تعادل سالمندان و جلوگیری از افتادن آنها تاثیرگذار است.بحث و نتیجه گیری:بر اساس نتایج تحقیقات بررسی شده میتوان گفت تمرینات یوگا بر افزایش استقامت و قدرت عضلات سالمندان موثر است و منجر به کارایی بهتر سیستم حرکتی-عصبی و در نهایت بهبود تعادل و کاهش خطر افتادن آنها میشود.کلیدواژه ها
سالمندی، تعادل، افتادن، یوگامقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.