تاثیر هشت هفته مکمل سازی کورکومین بر سطح HgbA۱C پلاسمای خون زنان میانسال مبتلا به دیابت نوع دو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فیزیولوژی ورزشی
  • کد COI اختصاصی: UMAPHYSIO01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده کتایون زمانی

دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تهران

سجاد انوشیروانی

استادیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

بهمن پناهی

دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

فاطمه امیدی

دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

حسین تیموری زمانه

دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مقدمه و هدف: دیابت بیماری است که مشخصه آن افزایش غلظت گلوکز خون به دلیل نقص در تولید انسولین و یا گیرنده های انسولینمیباشد. از طرفی یکی از راه های بیخطر برای کنترل بیماری دیابت، استفاده از برخی گیاهان دارویی است که عوارض اندکی دارند. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر مکمل سازی کورکومین بر سطح HgbA۱C پلاسمای خون زنان میانسال مبتلا به دیابت نوع دو بود. روش شناسی: بدین منظور ۴۰ زن مبتلا به دیابت نوع دوم، به طور تصادفی انتخاب شدند. نمونه ها بطور تصادفی به چهار گروه ده نفره تقسیم شدند. گروه ها شامل سه گروه تجربی(مکمل کورکومین، تمرین استقامتی، ترکیب مکمل و تمرین) و یک گروه کنترل بودند. برنامه تمرین استقامتی شامل دویدن روی تردمیل به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت ۵۰-۶۰ دقیقه و با شدت ۵۰ تا ۷۰ درصد ضربان قلب بیشینه بود. یک روز قبل و یک روز بعد از دوره تجربی هشت هفته ای، نمونه گیری از آزمودنیها بعمل آمد. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمونهای آماری در سطح معنی داری کمتر از ۰/۰۵ استفاده شد.نتایج: هشت هفته مکمل سازی کورکومین و اجرای تمرینات استقامتی باعث کاهش معنیداری در میزان HgbA۱C پلاسمای خون آزمودنیها گردید .(P< ۰/۰۵)نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که هشت هفته مکمل سازی کورکومین و تمرینات ورزشی استقامتی، موجب هم افزائی آثار یکدیگر در بهبود هموگلوبین گلیکوزیله زنان مبتلا به دیابت نوع دوم گردیده و احتمالا می توان از این نوع مداخله در مدیریت درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم و کاهش عوارض ناشی از آن استفاده کرد.

کلیدواژه ها

مکمل سازی کورکومین، تمرینات استقامتی، دیابت نوع دوم، هموگلوبین گلیکوزیله.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.