نقش بیومیمتیک در معماری داخلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF09_303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا اکبریان

مدیرگروه معماری داخلی و عضو هیئت علمی دانشگاه سوره

کیانا شاوردی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی دانشگاه سوره

چکیده

طی سالیان اخیر، با پیشرفت علم و دسترسی آسان انسان ها به تکنولوژی، بشر به سرعت در حال فاصله گرفتن از طبیعت است. طبیعتی که ریشه انسان را از آن خود دارد. این فاصله گرفتن نه تنها روان انسانها و به طور کلی سلامت جامعه را به خطر انداخته بلکه موجب نادیده گرفته شدن طبیعت از جانب انسان و آسیب رساندن به آن شده است. از این رو سبک ها و مکتب های جدیدی در معماری خلق شد که رابطی بین انسان و طبیعت است و سعی بر حفظ آن برای جلوگیری از آسیب رسیدن به آن را دارد. معماری بیومیمتیک یکی از چندین مکتب نوظهور است که نگاه ژرف تری به بهره گیری از طبیعت داشته و استفاده از آن را در جوانب مهم و جامع تری، نسبت به بقیه مکاتب در نظر گرفته است. بیومیمتیک تمام مراحل خلق یک طرح، از ظاهر طرح و ساختار آن تا بافت و مصالح و فرآیند ساخت آن را در بر دارد و در تمام سطوح(و نه فقط به صورت ظاهری) در ارتباط با طبیعت و با الهام از آن است. این مکتب همواره در مبحث معماری داخلی دست کم گرفته شده است؛ به خصوص در جامعه معماران ایران به آن پرداخته نشده و آگاه سازی لازم را نداشته است. در این مقاله به بررسی این مکتب، آشنایی مختصری با تاریخچه ظهور آن، رویکرد ها، سطوح و اهداف آن پرداخته می شود و سپس به تجزیه و تحلیل در معماری با ارائه نمونه های موردی موفق پرداخته میشود و در آخر نقش آن در طراحی داخلی و چگونگی اجرای آن در تمام مراحل و اجزای ساختمان پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

بیومیمتیک،الهام از طبیعت، معماری داخلی،معماری ، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.